Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw

apr 29, 2020 | Baking time, Food, Recipes

 

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw | ENJOY! The Good Life

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw

Sinds de thuisblijf-situatie ben ik aan het opruimen. Niet alleen in huis, maar ook op de website. Artikelen met alleen een afbeelding kunnen weg en zo hier en daar probeer ik een artikel te updaten volgens de laatste SEO richtlijnen. Met 1660 artikelen ben ik daar nog wel even zoet mee.

Al scrollend door al die oude artikelen, kom ik deze pistache makronen tegen. Het water loopt mij direct in de mond. Dit recept werd ooit gedeeld door de damespuber in 2015. Heel af en toe wilde ze toen nog weleens iets schrijven en fotograferen voor de website.

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw | ENJOY! The Good Life

Privacy

Nu wil ze dat absoluut niet meer en op het plaatsen van een foto van haar staat de doodstraf. Laat er in de oude versie van het artikel nog een beeldige foto staan van een 13-jarige damespuber! Hoewel ze nooit op de website kijkt, want in deze fase is alles wat je moeder doet ontzettend stom, herplaats ik de foto niet. Als ze die foto tegenkomt als deze fase voorbij is, dan ben ik de Sjaak.

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw | ENJOY! The Good Life

Bakbijbel

Dit recept van de goddelijke kookgodin Nigella mag niet ontbreken op ENJOY!. Ooit was ik van plan om, naar het voorbeeld van de film Julie & Julia, alle recepten uit een kookboek te maken. Dat werd ‘Hoe word ik een Goddelijke Huisvrouw‘ van Nigella Lawson. Heel ver ben ik niet gekomen ondanks dat de damespuber een handje hielp. Er staan werkelijk goddelijke recepten in dit kookboek zoals deze pistache makronen, gemaakt door de damespuber. Er staat ook nog een chocolade variant op de website.

“I don’t believe you can ever really cook

unless you love eating”

Nigella Lawson-

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw | ENJOY! The Good Life

Voor de makronen:                                                

  • 75 g pistaches
  • 125 g poedersuiker
  • 2 eiwitten van grote eieren
  • 15 g fijne kristalsuiker

Voor de botercrème:

  • 55 g pistaches
  • 250 g poedersuiker
  • 125 g zachtgeroerde boter

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de pistaches fijn in de keukenmachine samen met de poedersuiker (dit voorkomt dat het een olieachtige troep wordt) tot een soort meel. Klop de eiwitten tamelijk stijf, maar niet droog, strooi er de fijne kristalsuiker op en klop verder tot het eiwit heel stijf is. Spatel het schuim voorzichtig door het pistache/suiker mengsel.

Spuit kleine rondjes op je beklede bakplaat, met een glad spuitje, met een doorsnede van 1 cm. Laat zo ongeveer 10 minuten staan, zodat zich een velletje vormt. Zet ze vervolgens in de oven en bak ze 10 tot 12 minuten: ze moeten stevig, maar niet droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op de plaat afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Dat is eenvoudig: maal de noten en de poedersuiker net als hierboven beschreven in de keukenmachine; roer de boter romig en blijf roeren terwijl je het notenmeel toevoegt. Zorg dat je een mooi gladde en zachte botercrème hebt. Dan maak je sandwiches van de makronen met de crème ertussen. Voor 20 stuks, dat wil zeggen 40 twee aan twee op elkaar geplakte makrons.

Op zoek naar meer recepten? 

Oreo chocolate chip cookies header

 

Oreo, chocolatechip cookies

 

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

Nutella spiraal koekjes

 

Blauwe bessen havermout koekjes | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Blauwe bessen havermout koekjes

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! (e-mailadres invullen in het balkje ‘abonneer je op dit blog’ aan de rechterkant van de website)

ENJOY! homebaked yummies!

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw | ENJOY! The Good Life

 

 

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken