Pasta alla Puttanesca

aug 7, 2019 | Food, Recipes

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

Pasta alla Puttanesca

Deze Pasta alla Puttanesca is verre van deftig want hij laat zich vrij vertalen als ‘Hoerige’ Pasta. De dames van lichte zeden in Napels zouden in de tijden van weleer hun klandizie naar binnen lokken met deze pasta. Immers… de liefde van de man gaat door de maag.

Ik kan mij er iets bij voorstellen. Dit is namelijk een verrukkelijk maaltje. Bij mij is deze pasta per ongeluk op tafel gekomen omdat ik wat ingrediënten was vergeten voor een ander gerecht. Op het laatste moment moet er dan iets anders uit de hoge hoed getoverd worden. En laat ik nu alle ingrediënten voor deze pasta vrijwel altijd in huis hebben.

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

Blikje tonijn en ansjovis heb ik standaard in de voorraadkast. Altijd handig voor een salade. Rode pepers kun je makkelijk in de vriezer bewaren. Dus voor die enkele keren dat je die gebruikt heb je ze in huis. Hoewel een klodder sambal hetzelfde gewenste resultaat geeft. En goede pasta….. dat mag natuurlijk nooit ontbreken in je voorraadkast.

Binnen ‘no-time’ heb je een heerlijke pasta op tafel. Een fijne rode Montepulciano erbij en het geluk is compleet.

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 3 personen:

  1. Breng een pan water aan de kook. Doe de pasta met flink wat zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Ansjovis in een koekenpan en laat deze zachtjes smelten. Voeg wat van de olie van de tonijn toe en pers de ongepelde tenen knoflook in de pan, voeg daar de kappertjes bij. Hak de rode peper (zonder de zaden en lijsten) fijn (of de sambal) en voeg dat bij de rest. Laat dit heel zachtjes fruiten. Dan de tonijn erbij en maak de stukken vis met een houten lepel fijn. Voeg een snuf kaneel, de tomaten en de Italiaanse kruiden toe.
  3. Giet de pasta af en voeg deze bij de saus en roer alles goed door elkaar. Dan de peterselie, het citroensap en een scheutje olijfolie erover. Hussel alles nog eens goed door elkaar.
  4. Dien de pasta op in een ruime schaal en strooi hier nog wat verse peterselie over. En smullen maar!

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer pasta gerechten? 

Pasta met gehaktballetjes | ENJOY! The Good Life

 

 

Pasta met gehaktballetjes

 

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

 

 

Pasta supersnelle carbonara

 

LINGUINE AGLI SCAMPI | ENJOY! The Good Life

 

 

Linguine agli scampi

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your pasta.

Beeld: @ENJOY! The Good Life
Biefstuk Stroganoff

Biefstuk Stroganoff

Diep in de vorige eeuw was mijn favoriete restaurant Contra '73 in de Camperstraat in Amsterdam. Dit restaurant werd gerund door twee homo mannen. De mannenliefde was in die tijd nogal bijzonder en stond garant voor vertier. In Contra '73, was het gezellig, gebeurde...

Lees meer
Narcissen bundel

Narcissen bundel

Het is weer de tijd van de tulpen, narcissen, amaryllis, hyacinten en andere bloembollen. Een heerlijk moment. Niet alleen zijn het mijn favoriete bloemen, het is ook een voorbode voor de lente. In de sombere maanden januari en februari brengen ze kleur en geur in...

Lees meer
ENJOY! The Second Life, voor de mooiste schatten

ENJOY! The Second Life, voor de mooiste schatten

Voor wie ENJOY! The Good Life op Instagram volgt, heeft al regelmatig items voorbij zien komen die op het verwonder- en verkoopaccount ENJOY! The Second Life verkocht worden. Voor wie niet op Instagram 'zit' of meer wil weten over het hoe en waarom, vertel ik er hier...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: