Pallets: 7x creatieve tuin ideeën!

apr 21, 2020 | Gardenlife, Useful

Beeld: Leen Bakker

Pallets zijn tegenwoordig al lang niet meer alleen functioneel voor transport. We zien ze overal opduiken waar ze gebruikt worden om op budget vriendelijk manier banken, bedden en kasten te maken. Ook in de tuin kun je ze voor van alles en nog wat gebruiken. Ik laat je zien hoe!

De houten plateaus koop je bij de bouwmarkt of voor een prikkie op internet of Marktplaats. En met een beetje mazzel kun je er voor niets aan komen bij het grof vuil of een bouwplaats. Ik trok de stoute schoenen aan en ging naar een bedrijf, bij mij in het dorp, dat veel transporteert. Gewoon gevraagd of ze pallets over hadden. Waarvoor dit moppie dat dan gebruiken wilde? Mijn tuin-ideetjes werden wel gewaardeerd en ik mocht zoveel uitzoeken als ik maar wilde. Met mijn kleine bolide, volgeladen met pallets, reed ik de loods uit. Met in mijn achteruitkijkspiegel een groepje joelende medewerkers, die mij uitzwaaide.

Ik laat je zien wat je allemaal van pallets kunt maken:
DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

1.Verticaal aardbeientuintje

Met een paar simpele handelingen, tover je een pallet om tot een aardbeientuintje. De plantjes groeien er dankbaar in en voor je het weet hangen er over de randen volop prachtig rode aardbeien te bungelen. Plukken en snoepen maar! Hier vind je hoe je zo’n aardbeientuintje makkelijk zelf kunt maken.
Beeld: Eigen Huis en Tuin

2. Pallet hangbank

Op een dromerige zomerdag lekker zachtjes schommelen op een heerlijk comfortabele hangbank. Met een paar simpele tools maak je deze onder je overkapping of pergola. Hier zie je stap voor stap hoe je deze hangbank maakt.

SNAPSHOTS week 28/2017 | ENJOY! The Good Life

4. Pallet loungetafel

Handig en razendsnel maak je deze lounge tafel van een pallet. Je schroeft er een paar wielen onder, die je bij de Action koopt en klaar is je tafel. Voor het mooie zou je hem ook nog een likje verf kunnen geven. Overigens is het blik wat ik als pot voor het olijfboompje gebruikte ook nog een leuke tip. Hier vind je het artikel wat ik schreef over het gebruik van blikken in de tuin.

Beeld: Leen Bakker

3. De Pallet Loungebank

Deze kennen we inmiddels wel. Toch blijft het een topper. Als je hem zelf maakt van pallets, is hij zo in elkaar te schroeven én ook weer makkelijk uit elkaar te halen en op te bergen in de winter. Mooie palletkussens erop en klaar is je loungebank. Vind je dat teveel gedoe dan koop je deze pallet loungebank hierboven kant en klaar.

 

PALLET DAKTUINTJE | ENJOY! The Good Life

PALLET DAKTUINTJE | ENJOY! The Good Life

“Zo’n compact pallet moestuintje maakt moestuinieren voor iedereen haalbaar!”

PALLET DAKTUINTJE | ENJOY! The Good Life

5. Pallet moestuintje

Dit is een mooi compact moestuintje. Zonder veel moeite kweek je wat groente op je dakterras of in een hoekje van je tuin. Alles wat je nodig hebt is worteldoek, een nietmachine, tuinaarde, een pallet en moestuin zaden. Reken maar dat je met een beetje liefde en aandacht nog heel wat kunt oogsten. Hier vind je alle instructies hoe je zelf een pallet moestuintje kunt maken.

6. Plantentafeltje

Toegegeven, dit is niet het meest florissante pallet idee. Maar toch ook een favoriet van mij. Op een heel simpele manier maak je een sidetable waar je van alles op kunt zetten. In de lente en zomer wordt het uiteindelijk wel beeldig. Ik gebruik dit plantentafeltje om al mijn kruidenpotten op te zetten. SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good LifeDaaronder zaai en plant ik nog meer kruidenplanten en eetbare bloemen zoals de Oost Indische kers. Met wat zon en warmte, is het tafeltje helemaal begroeid met bloemen en planten en zie je de pallets amper nog.

De pallets zet je rechtop, met de onderkanten tegen elkaar. Desnoods schroef je ze nog aan elkaar vast. Daarop leg je een plank en klaar is je tafeltje. De bakjes die ontstaan in de pallet vul je met worteldoek en aarde.

7. Verticaal kruidentuintje

Dit pallet tuintje is hetzelfde als het aardbeien tuintje. Alleen nu gevuld met diverse kruiden planten. Hoe je dit pallet kruidentuintje zelf maakt, lees je hier.

Wat ga jij maken van pallets of misschien heb je al iets handigs of moois gemaakt? Leuk als je dit wilt delen! Hieronder in de comments, door een mail te sturen naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com of je foto te taggen op Insta.

ENJOY!

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Pallets: 7x creatieve tuin ideeën! | ENJOY! The Good Life

 

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly