OSTERIA VICINI, Rotterdam

Oct 10, 2015 | Fabulous Food, Hotspots, Restaurant Reviews, Uitstapjes

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Osteria Vicini, Kralingen

Tijdens mijn Dudok terrassentour door Rotterdam afgelopen voorjaar, maakten wij een tussenstop bij Osteria Vicini en al heel snel wist ik…. Hier kom ik terug! Dus vorige week ging ik geheel in stijl in mijn Italiaanse asfaltvretertje richting de havenstad. Voorheen kwam het nooit in mij op om naar Rotterdam te gaan maar sinds ik ‘Enjoyable’ bezig ben vind ik het heel leuk om Rotterdam steeds een beetje beter te leren kennen.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

En Kralingen is zo’n wijk die mij aanspreekt. Vroeger was het een gemeente van Zuid-Holland maar in 1895 is het opgeslokt door Rotterdam. Het ligt aan de Kralingerplas en is omringd door het Kralingerbos. De buurt is zeer contrastrijk. Een deel van Kralingen behoort tot de rijkste stukjes van Nederland en een ander deel, het naburige Crooswijk, is een echte volkswijk. Juist dat contrast maakt deze wijk zo interessant.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Bij Osteria Vincini ben je aan het juiste adres voor echte Italiaanse gerechten. Eerlijk en eenvoudig. ‘s Ochtends wandel je binnen voor een krantje en espresso, ‘s middags een lekkere foccacia en ‘s avond schuif je met de hele gezin aan voor het diner. Osteria is de Romeinse benaming voor Italiaans buurtrestaurant. En dat is dit zeker. Een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt oftewel een extra huiskamer.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Mijn geliefde CANON maakt hier overuren. Er is zoveel te zien. Het lijkt net een decor uit een broeierige Italiaanse film. De sfeer, de geur, de kleuren, de mensen, het geroezemoes…. Het ziet er heerlijk geleefd uit. Geen poespas. Houten tafels met placemats, peper/zout en die goddelijke olijfolie op tafel.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Midden in de ruimte hangt en enorm tros gekleurde vissen. En overal door het restaurant vind je heerlijke hoekjes om neer te ploffen.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

En bij mooi weer gaat de hele zijkant van het restaurant open wat een heel bijzonder sfeertje geeft.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

En dan, om in de stemming te komen…. beginnen we met een verrukkelijke prosecco. On the side… huisgemaakte foccacia met dé olie en zeezout. To die for!

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Daarna stappen we over op een heerlijke rode huiswijn. Jammer…. dat we met de auto zijn want dit smaakt naar zoveel meer.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Tijdens mijn vorige korte bezoekje at ik hier een ogenschijnlijk simpele pizza. Maar man! Wat een smaakexplosie. Hier houd ik zo van. Geen gedoe…. gewoon goed.

OSTERIA VICINI, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Na heel lang twijfelen…. want er staat veel lekkers op de kaart én er zijn oesters in ‘da house’. Bestelden we vanavond uiteindelijk een traditioneel Italiaans voorgerecht. Vitello Tonnato van kalfsmuis met tonijn, truffelmayonaise en heel pittige rucola. Bonissima!

Als hoofdgerecht voor mij de pasta Vongole. En mijn tafelgenote ging voor een pizza met Mortadella, truffel en mozzarella. De Vongole was rijk gevuld met die heerlijke zilt gevulde schelpjes. Echt genieten.

Een toetje zit er voor ons niet meer in. We sluiten af met een heerlijk theetje en rollen voldaan de zaak uit. We laten de donkere stad achter ons en kijken terug op een heerlijk dagje….. Hier komen wij graag nog eens terug 🙂


Osteria Vicini, Korte Kade 63-69, Kralingen, Rotterdam website


 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS week 40 en 41/2020

De afgelopen weken stonden bij ons in het teken van een nieuw gezinslid. De kleine, charmante poes Pluis haalden wij op via Verhuisdieren.nl. Wij zijn helemaal verliefd op dit beestje. Het liefst knuffelen en spelen we de hele dag met haar. Veel poes Pluis spam dus...

read more

Søstrene Grene opent eindelijk een webshop!

Søstrene Grene opent eindelijk een webshop! indelijk! Søstrene Grene heeft vanaf maandag 12 oktober een webshop. Het Deense interieurmerk Søstrene Grene blijft ons niet alleen heerlijk inspireren via hun fijne winkels, maar zorgt vanaf morgen ook...

read more

Noedels met champignons

Noedels met champignons Noedels en champignons horen bij mij tot de basis voorraad. Met beide producten kun je eindeloos combineren. De noedels zijn ideaal om een snelle maaltijd op tafel te toveren. En champignons kunnen perfect in een chili con carne, soep, gevulde...

read more

Samenwerken