Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes

mei 27, 2020 | Food, Recipes

Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes | ENJOY! The Good Life

Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes

Van alle pasta soorten is orzo onze favoriet. Hoewel het eruit ziet als rijst, smaakt het toch echt als pasta. Heerlijk door de soep en salade. Met gegrilde groenten en feta. Ook kun je orzo gebruiken in plaats van een risotto voor een nog vollere risotto. Onze favoriete orzo gerechten vind je hier. En we hebben er een nieuw goddelijk orzo gerecht bij. Met kip, pesto en onze befaamde maangedroogde tomaatjes.

MAANGEDROOGDE TOMAATJES | ENJOY! The Good Life

Maangedroogde tomaatjes

SNAPSHOTS WEEK 36/2019 | ENJOY! The Good Life

Er zijn weer volop heerlijke kleine tomaatjes verkrijgbaar en nog even en we kunnen ze weer vers uit eigen tuin plukken. Vrijwel elke week maak ik een schaal maangedroogde tomaatjes. Als je die voor handen hebt heb je een heerlijke basis om mee te combineren. De tomaatjes gebruiken wij in vele gerechten. Door de salade, als Caprese met mozzarella of ook lekker met een zachte geitenkaas. En ook een boterham met kaas wordt hier opgevrolijkt met de tomaatjes.

Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes | ENJOY! The Good Life

Experiment

De grote wokgarnalen waren al even niet voorradig bij onze supermarkt, die wekelijks onze boodschappen komt brengen. De garnalen gebruik ik door ons favoriete orzo gerecht met wokgarnalen en tomaatjes. Een goede reden om eens te experimenteren met andere ingrediënten. Kippendijfilet blokjes heb ik altijd standaard in de vriezer. Daar kun je alle kanten mee op en die ging ik dan ook gebruiken door deze orzo. De tomaatjes had ik ook al voor handen.

ZELF PESTO GENOVESE MAKEN | ENJOY! The Good Life

De lekkerste pesto maak je zelf

ZELF PESTO GENOVESE MAKEN | ENJOY! The Good Life

Het enige wat het gerecht nog nodig heeft is een goede pesto. De lekkerste pesto maak je natuurlijk zelf.

Voorraad

Orzo is gewoon verkrijgbaar in de supermarkten. Ik ga het liefst voor die van De Cecco. Deze is verkrijgbaar bij Albert Heijn. Maar ook bij de Jumbo is orzo verkrijgbaar van Colavita en Rummo. Perfect voor een snelle maaltijd. En ook deze orzo met kip, pesto en tomaatjes is een blijvertje. Genoeg reden om te zorgen dat de voorraad orzo op peil is.

PECORINO WIJN uit ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Wijntip

Hoewel ik het liefst rode wijn drink, zullen de meeste lezers liever witte wijn drinken bij dit gerecht. Een prima wijn bij dit gerecht is de Pecorino wijn uit Abruzzo.

Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes | ENJOY! The Good Life

Bereidingstips:

Probeer zo min mogelijk olie mee te scheppen van de pesto anders wordt dit gerecht wel erg vet omdat er ook veel vet in de kippendijen zit. Zelf doe ik de pesto even door een theezeefje voordat ik het toevoeg.

Houd er rekening mee dat de tomaatjes de avond van te voren al gemaakt moeten worden. Vind je het teveel gedoe om de maangedroogde tomaatjes te maken? (kan ik mij niet voorstellen als je ze ooit eens geproefd hebt) Je kunt natuurlijk ook de tomaatjes halveren en toevoegen. Je mist dat wel een enorme smaaksensatie.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 250 gram orzo
  • maangedroogde tomaatjes  (500 gram kleine tros/roma of honing tomaatjes)
  • fijngesnipperde ui
  • rood pepertje, zonder zaadjes gesnipperd of halve theelepel sambal oelek
  • 350 gram kippendijfilet blokjes
  • 3 eetlepels pesto (probeer zo min mogelijk olie mee te scheppen)
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt of de vriesverse peterselie van Daregal
  • vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes | ENJOY! The Good Life

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de olijfolie in een wokpan of hapjespan met dikke bodem. Fruit hierin de fijngesnipperde ui.
  3. Bak de kip een paar minuten mee op een wat hoger vuur zodat die een beetje bruin wordt. Voeg de rode peper of sambal toe en laat even meebakken. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan zodat de kip 10 minuutjes goed door kan garen.
  5. Haal de deksel van de pan en voeg de tomaatjes toe, de pesto, orzo, peterselie en parmezaanse kaas naar smaak Roer alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Voeg nog een beetje peterselie en parmezaanse kaas toe voor het opdienen.

ENJOY! this comforting orzo dish.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

Bewaar voor later op Pinterest

Orzo met kip, pesto en maangedroogde tomaatjes | ENJOY! The Good Life

 

Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer
Het Arsenaal, Naarden

Het Arsenaal, Naarden

Bezoek voor een uitstapje eens een minder voor de hand liggende, kleinere stad. Zoals Naarden. Een prachtig bewaarde vestingstad in het Gooi. Ik schreef eerder al eens over wat Naarden te bieden heeft. Met enige regelmaat kom ik in pittoreske stadje omdat mijn...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: