Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je…

Orzo met inktvis

Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply Nigella) voorbij komen.

Orzo met inktvis | ENJOY! The Good Life

Vishandel Tel

Sinds kort heb ik vishandel Tel in IJmuiden ontdekt. Als visliefhebber voel je je daar als een kind in een snoepwinkel. Bedenk het en ze hebben het. En ook nog eens van perfecte kwaliteit. Ik kocht er een aardig voorraadje in. De vongole snavelden wij dezelfde avond nog op en de kabeljauw en inktvis gingen de vriezer in.

En die inktvis kwam nu goed van pas. Gelukkig waren de mannen van Tel zo vriendelijk om de inktvis al helemaal voor mij schoon te maken. Na ontdooien, gelijk ‘ready to cook’. Het gerecht is vrij eenvoudig te maken. De oven doet al het stoofwerk. Je hebt er geen omkijken naar. Verrassend lekker gerecht voor visliefhebbers!

Orzo met inktvis | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui, in plakjes
  • 1 venkel, kern verwijderen en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram inktvis
  • 300 gram orzo pasta (riso)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels witte wijn of ouzo als je dat voor handen hebt
  • 1 bos dille, blaadjes fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • citroensap
  • Parmezaanse kaas

Orzo met inktvis | ENJOY! The Good Life

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius.  Verhit de olijfolie in een oven bestendige pan, bak hierin op laag vuur de ui, venkel, knoflook en inktvis. Laat zachtjes zo’n 10 minuten sudderen.
  2. Voeg de orzo pasta, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Vul het blik van de tomatenblokjes met water en giet dit ook in de pan. Voeg de ouzo toe en roer goed door. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pan en zet de pan zo’n anderhalf uur in de oven totdat de inktvis zacht is en het vocht opgenomen.
  3. Plaats de pan op het fornuis en voeg 250 ml kokend water toe. Roer alles los van de bodem, breng op smaak met zout en peper en voeg het grootste gedeelte van de dille toe. Roer nog een keer goed door en zet de pan nog zo’n 10 minuten in de oven zonder deksel.
  4. Haal uit de oven en strooi er de rest van de dille overheen. Verdeel over de borden en breng op smaak met wat citroensap en Parmezaanse kaas.

Neleman wijnen van de HEMA

 

 

Wijntip: Schenk bij dit gerecht en vele andere vis-, schaal en schelpdiergerechten deze heerlijke Viognier Chardonnay van Neleman voor de HEMA. Deze Viognier Chardonnay is heerlijk fris en zacht van smaak. Het zoetje van de Chardonnay en het zuurtje van de Viognier zijn perfect in balans. 

 

ENJOY! this comforting orzo dish.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

orzo met inktvis | ENJOY! The Good Life

Wat je misschien ook leuk vindt…

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Duivels gevulde eieren

Duivels gevulde eieren

Als er iets is waar ik mijn kinderen een plezier mee doe, dan is het wel met duivels gevulde eieren. Hoewel deze gruwelijk uit de mode zijn, blijft het hier altijd een succesnummer. Tijdens het fotograferen van deze eitjes, moest ik ze met hand en tand beschermen. Ook...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.