Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen
#koolhydraatarm
Sinds een paar maanden heb ik mijn eetgewoonten aangepast. Ik eet koolhydraatarm. De grootste verandering is dat ik suiker, brood, witte pasta, witte rijst en aardappels zoveel mogelijk achterwege laat. Daarvoor in de plaats gebruik ik volkoren pasta, zilvervliesrijst en zoete aardappel. Van brood was ik al niet zo’n liefhebber dus die skip ik helemaal.
Hoewel het mij heel makkelijk afgaat is het best even zoeken naar vervangers voor deze ingesleten eetgewoonten. In de ochtend eet ik meestal Brinta. Maar daar wil je ook weleens een beetje afwisseling in, dus maak ik af en toe deze ontbijttaartjes. Vaak in het weekend want de pubers vinden deze ook superlekker.
Makkelijk en snel
Ze zien er best fancy uit en toch zijn ze klaar in een wip. De grootste uitdaging is wachten tot ze afgebakken zijn en afgekoeld. Het huis ruikt zo geweldig lekker als deze in de oven staan! Je kunt ze direct uit de bakjes eten of je haalt ze uit de bakjes en serveert ze met een dikke klodder Griekse yoghurt en wat besjes ‘on the side’.
Eet jij gewoon lekker alles wat los en vast zit dan zou je, hoewel niet echt nodig, nog wat suiker toe kunnen voegen of de taartjes mooi bestuiven met poedersuiker. En eet je ze als taartje bij de koffie of thee dan is een klodder lobbige room ook niet te versmaden.
Dit recept is genoeg voor 4 kleine ontbijttaartjes. Uitgaande van ovenvaste vormpjes van Ø8,5 cm
Ingrediënten:
- 50 gram havermout
- 50 gram blanke amandelen of amandelmeel
- 2 eieren
- 2 bananen
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1,5 theelepel bakpoeder/baking soda
- 50 gram blauwe bessen (evt. diepvries)
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- boter om de schaaltjes in te vetten
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Als je een blender hebt dan kun je dit heel makkelijk daarin maken. Anders gebruik je amandelmeel i.p.v. amandelen, prak je de banaan en kluts je de eieren en meng je alle ingrediënten goed door elkaar. De structuur van het taartje wordt dan iets grover.
Doe eerst de havermout en amandelen in de blender. Maal beide heel fijn. Voeg dan alle andere ingrediënten, op de bessen na, toe. Laat dit goed samen blenden. Vet ondertussen de schaaltjes in met een kwastje en boter. Schenk de schaaltjes driekwart vol, verdeel de blauwe bessen over de schaaltjes en zet ze voor 25 a 30 minuten in de oven. En klaar is je heerlijke ontbijtje!.
Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten?
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!