Noedels met champignons
Noedels en champignons horen bij mij tot de basis voorraad. Met beide producten kun je eindeloos combineren. De noedels zijn ideaal om een snelle maaltijd op tafel te toveren. En champignons kunnen perfect in een chili con carne, soep, gevulde omelet, bij kip, in de saus bij een biefstuk of heel simpel gebakken champignons op brood. Ik bestel ze elke week bij de boodschappen en als ze niet opkomen, dan bak ik ze en vries ik ze in. Zo heb ik altijd deze smaakmakers voor handen.
Er moest weer even een snelle hap in elkaar geflanst worden omdat tiener nummer één moest werken en vroeg moest beginnen en tiener nummer twee naar de hockeytraining moest. Ideaal is het om dan even een noedel gerecht te maken. Een snelle check in de koelkast leverde een doosje champignons op dat tegen de houdbaarheidsdatum aanhikte. De ideale combi met noedels. De tieners geven niet veel om vlees, dus dat kan ik gerust achterwege laten.
Dit gerecht viel in de smaak want tevreden gingen ze van tafel en sjeesden de deur uit naar werk en de hockeyclub. Mijn portie piepte ik later even op want ik eet liever niet zo vroeg anders heb ik ’s avonds weer honger. Heerlijk relaxt met een glaasje wijn erbij genoot ik van mijn maaltje.
Ingrediënten 2-3 personen:
- 250 gram champignons
- 1 ui, halveren en in fijne halve maantjes snijden
- wokolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 blokken noedels (woknoedels Conimex)
- halve citroen
- scheut Ketjap Manis
- 2 eetlepels honing
- peper en zout
- 2 bosuitjes
Aan de slag:
Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Veeg de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. En snijd ze in plakjes.
Verhit in een wokpan een scheutje wokolie (3 eetlepels). Bak de uien hier in, op een niet al te hoog vuur. Als deze glazig en zacht zijn, zet dan het vuur hoger en bak de champignons mee. Als die goed gekleurd zijn en gaar, op smaak brengen met peper en zout. Voeg de knoflook toe en laat die even meebakken. Voeg hierbij het sap van een uitgeperste halve citroen, de honing en een flinke scheut ketjap. Dat laatste doe ik altijd op gevoel. Ik schat een eetlepel of vier. Laat heel even meebakken en zet het vuur lager en voeg de noedels toe. Hussel alles goed door elkaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Schep de noedels in mooie kommen en strooi er wat bosui-ringetje overheen.
Favorieten van ENJOY!
Mooie kommen van Tokyo Design. Je hebt hier diverse maten schalen, kommen, bordjes en mokken van. Ik gebruik voor dit soort gerechten de kommen met een doorsnee van ongeveer 15 cm. Ook heb je van dit merk speciale noedelbowls, die zijn een slag groter. Diverse mooie kommen vind je hier.
Als je van Japans eten houdt, dan mogen chopsticks natuurlijk niet ontbreken. Ik vind het leuk om herbruikbare chopsticks te gebruiken in leuke motiefjes. Zoals deze leukerds.
ENJOY! this simple and comforting dish
Beeld: ©ENJOY! The Good Life
♥ Bewaar dit recept op Pinterest ♥
Op zoek naar meer gerechten?
Bulgur met kippendij filet en tzatziki
Kippendijen met pittige satésaus en noedels
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Instagram, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!