MonChoutaart met Digestive bodem en kersen

jun 24, 2020 | Baking time, Food, Recipes

MonChoutaart met Digestive bodem en kersen

De damespuber was van de week jarig en wie jarig is mag kiezen welke verjaardagstaart er komt en waar we gaan eten. Eerst moest het een Cheese cake worden, maar aangezien er de laatste tijd het één en ander mislukt, leek haar een MonChoutaart veiliger. En daarbij is het naast zelfgemaakte appeltaart een absolute favoriet hier in huize ENJOY!

Kookschrift

Mij hoor je niet klagen. Als iets simpel is, is het een MonChoutaart maken. Ik pakte er een oud recept bij uit mijn Kookschrift van Albert Heijn. Het is een MonChoutaart die wij altijd maken. Nooit probeer ik iets anders. Altijd alleen deze taart. Never change a winning team.

Er moeten wel enorm veel calorierijke ingrediënten in. Misschien is het handig, als je aan deze taart begint, om vast een afspraak te maken bij je cardioloog. Gekheid natuurlijk, want je eet dit niet elke dag en ook niet een hele taart. Zo af en toe moet je het er gewoon even lekker van nemen. En dat is het geval met deze taart. Twee bekers slagroom, twee pakjes MonChou, roomboter, suiker en een hele rol van die heerlijke Digestive koekjes. 

Ooit maakte ik een gezonde versie van een MonChoutaart, maar dat viel niet in de smaak hier. Als we voor taart gaan, dan gaan we voor de hele shabam! Deze taart ontbrak nog tussen de recepten hier op ENJOY! Heb je iets te vieren? Maak deze dan zeker eens!

Overigens greep ik mis met de klop-fix. Die bleek op. Je kunt dan ook de suiker vervangen door poedersuiker. Werkt ook prima. Taart bleef keurig stijf. Ook de volgende dag nog.

Ingrediënten:

  • 1 rol Digistive koekjes
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram MonChou
  • 1/2 liter slagroom
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger (Klop-fix)
  • 1 blik kersen vlaaivulling Jonker fris of vers fruit

Springvorm ± 24 cm.

Aan de slag

Koekjes in de keukenmachine fijnmalen. Boter verwarmen tot het vloeibaar is. De vloeibare boter door het koek kruim roeren en dit onderin de springvorm storten en een mooie taartbodem van maken. Gladmaken met de bolle kant van een lepel. Eventueel even warm gemaakt onder de hete kraan.

Slagroom, suiker en versteviger kloppen tot het bijna dik is. MonChou erbij en goed doorkloppen. Op de taartbodem gieten. Taart op laten stijven (beste is avond van te voren maken) en als de taart stevig is de vlaai vulling erop. 

ENJOY! this delicious homemade cake.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly