MonChoutaart met Digestive bodem en kersen

jun 24, 2020 | Baking time, Food, Recipes

MonChoutaart met Digestive bodem en kersen

De damespuber was van de week jarig en wie jarig is mag kiezen welke verjaardagstaart er komt en waar we gaan eten. Eerst moest het een Cheese cake worden, maar aangezien er de laatste tijd het één en ander mislukt, leek haar een MonChoutaart veiliger. En daarbij is het naast zelfgemaakte appeltaart een absolute favoriet hier in huize ENJOY!

Kookschrift

Mij hoor je niet klagen. Als iets simpel is, is het een MonChoutaart maken. Ik pakte er een oud recept bij uit mijn Kookschrift van Albert Heijn. Het is een MonChoutaart die wij altijd maken. Nooit probeer ik iets anders. Altijd alleen deze taart. Never change a winning team.

Er moeten wel enorm veel calorierijke ingrediënten in. Misschien is het handig, als je aan deze taart begint, om vast een afspraak te maken bij je cardioloog. Gekheid natuurlijk, want je eet dit niet elke dag en ook niet een hele taart. Zo af en toe moet je het er gewoon even lekker van nemen. En dat is het geval met deze taart. Twee bekers slagroom, twee pakjes MonChou, roomboter, suiker en een hele rol van die heerlijke Digestive koekjes. 

Ooit maakte ik een gezonde versie van een MonChoutaart, maar dat viel niet in de smaak hier. Als we voor taart gaan, dan gaan we voor de hele shabam! Deze taart ontbrak nog tussen de recepten hier op ENJOY! Heb je iets te vieren? Maak deze dan zeker eens!

Overigens greep ik mis met de klop-fix. Die bleek op. Je kunt dan ook de suiker vervangen door poedersuiker. Werkt ook prima. Taart bleef keurig stijf. Ook de volgende dag nog.

Ingrediënten:

  • 1 rol Digistive koekjes
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram MonChou
  • 1/2 liter slagroom
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger (Klop-fix)
  • 1 blik kersen vlaaivulling Jonker fris of vers fruit

Springvorm ± 24 cm.

Aan de slag

Koekjes in de keukenmachine fijnmalen. Boter verwarmen tot het vloeibaar is. De vloeibare boter door het koek kruim roeren en dit onderin de springvorm storten en een mooie taartbodem van maken. Gladmaken met de bolle kant van een lepel. Eventueel even warm gemaakt onder de hete kraan.

Slagroom, suiker en versteviger kloppen tot het bijna dik is. MonChou erbij en goed doorkloppen. Op de taartbodem gieten. Taart op laten stijven (beste is avond van te voren maken) en als de taart stevig is de vlaai vulling erop. 

ENJOY! this delicious homemade cake.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken