Ik vrees dat er behoorlijk wat lezers gelijk wegklikken bij het lezen van de titel alleen al. Maar geloof mij…. Peer en Gorgonzola is een goddelijk lekkere combinatie. Mijn pasta met peertjes en gorgonzola is altijd een hit. Ik zie mijn gasten altijd bedenkelijk kijken maar bij de eerste hap zijn ze verkocht. Ik kreeg dit recept ooit van een vriendin en ook ik had mijn bedenkingen…. maar ik ben blij dat ik het toch gemaakt en geproefd heb want het is té lekker 🙂
Laatst bedacht ik mij dat je met deze combinatie natuurlijk meer kunt dan het alleen in de pasta verwerken. Een quiche, soep, bruchetta’s of een lunchgerechtje. Gewoon brood leek mij geen goede combi want vooral het zoet smaakt heerlijk bij de sterke smaak van de Gorgonzola.
Ik haalde een krentenbroodje bij de Appie en ging aan de slag. Peertjes (uit blik) en gorgonzola heb ik altijd in huis. Zo ook crème fraiche en katenspek, op eikenhout gerookt van Appie, bewaar ik in de vriezer . Als ik geen zin heb om te koken heb ik dan in een handomdraai een lekkere pasta op tafel. Dat kwam nu dus mooi uit…..
- plakjes krentenbrood
- Gorgonzola Dolce
- Blikje peertjes op sap
De krentensneetjes besmeerde ik rijk met de Gorgonzola en daarop de in plakjes gesneden peer. En hup….in het grill apparaat of tosti maker en KLAAR! Als je nou geen van beide hebt is dat ook geen punt. Dan gebruik je een koekenpan. Besmeer dan wel de buitenkanten met een dun laagje boter zodat ze mooi krokant bakken.
De smaak is verrassend lekker. Het zoete van de krenten en rozijnen met de scherpe smaak van de kaas. De peertjes maken het mooi af. Ik vind het een heel geslaagd lunchgerechtje. En ik ben benieuwd wat jij ervan vindt?!
ENJOY! your lunch 🙂