Lipstick, mijn 5 favorieten op een rij.

jan 21, 2015 | Beauty, Things I love

favoriete lipsticks header

Lipstick, mijn 5 favorieten op een rij.

Je kunt het je bijna niet voorstellen dat er geen lippenstift zou zijn. Dat we net als Cleopatra op zoek gaan naar een leuk kleurtje voor op ons lippen en uitkomen bij karmijnkevers, de griezelige beestjes pletten en dat op ons lippen smeren. Tsja…. je moet wat.

Niet dat het nou het eind van de wereld is als er geen lippenstift zou zijn maar toch kleurt het je dag. Ga maar eens onbestift de deur uit. Een gewone dag als alle andere. Maar doe de volgende dag lekker een kleurtje op of sterker nog kleur je lippen knalrood en kijk wat er gebeurt. Wedden dat je die dag de blikken kruist met die leukerd van een paar straten verder waar je hart al een tijdje een sprongetje van maakt of een vette knipoog te pakken hebt van de marktkoopman. Ik weet het…. het is niet heel belangrijk maar toch geven die kleine lichtpuntjes kleur aan je leven.

lievelings lipsticks

Ik ben gek op rode lippenstift en heb er al eens iets over geschreven in ‘The Secret of Red Lipstick’. Rode lippenstift wordt gebruikt om mannen aan te trekken. Niet dat ik het daar nou voor doe, nou ja, meestal niet. Rood is gewoon mijn lievelingskleur. Maar het schijnt zo te zijn dat als vrouwen opgewonden raken diverse lichaamsdelen met meer bloed doortrokken worden, zoals de lippen. Lippenstift is bedoeld om die opwinding kunstmatig te benadrukken en zo de aantrekkingskracht van mannen te vergroten.

favoriete lipsticks rijtje

 

Ik geloof niet dat wij, zelfstandige vrouwen, daar vandaag de dag nou zo mee bezig zijn maar iedere vrouw heeft wel minimaal één gezellig gekleurde lipstick in haar tas zitten.

favoriete lipsticks swatches

Ik heb aardig wat lipsticks in allerlei tassen, lades, auto slingeren maar ik heb vijf favorieten. Drie daarvan zitten altijd standaard in mijn tas en verhuizen ook steevast mee in een bagswitch en twee nude kleuren op het planchet in de badkamer. Als ik de hele badder, poets en make-up routines achter de rug heb spray ik mijn Coco Chanel Mademoiselle op en één van de twee nude kleuren.

favoriete lipstick achter elkaar

Dit zijn mijn 5 favorieten van dit moment:

1. Catrice Ultimate Colour nr. 370 In a rosegarden.

catrice show

Deze lipstick is met kop en schouders mijn favoriet. Ik heb er al één helemaal opgebruikt en ben net weer aan een vers exemplaar begonnen. Dit vind ik een fijne lipstick voor elke dag en deze doe ik elke ochtend op voordat ik de badkamer verlaat en ik geen gekke rode uitspattingen in petto heb voor die dag.

catrice 370 label

Misschien een beetje saai maar ik vind het een heel makkelijke kleur. Niet té aanwezig en toch ‘gekleed’.  Ik ben inmiddels een echt fan geworden van de lipsticks van Catrice. De kleuren zijn prachtig, substantie fijn, blijft goed en lang zitten, cleane verpakking en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

lievelings lipsticks catrice lips

Wat ik ook prettig vind is dat de lipsticks gewoon bij het Kruidvat verkrijgbaar zijn. Dus als ik eens een oppeppertje nodig heb kan ik de straat uitlopen en het schap van Catrice induiken. Al eerder heb ik over deze lipstick van Catrice geschreven wat je hier terug kunt lezen en wil je hem ook eens uitproberen? Bij o.a. het Kruidvat is hij te koop, ook online, voor 3,99 euro.

2. Chanel Rouge Allure nr. 104 Passion.

favoriete lipsticks Chanel

Een tijd terug ontving ik van Chanel een testpalette met een aantal rode Rouge Allure kleuren. Ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt en er was één kleur die er voor mij uitsprong. De Passion.

favoriete lipsticks chanel dop

Mooie dieprode kleur, blijft goed zitten en heeft een smeltzachte textuur. De lipstick zit in een prachtige huls die met een klikbeweging openschiet. Mijn kids hadden goed onthouden dat ik de Passion zo prachtig vond en kreeg ik van hun de lipstick als verrassing voor mijn verjaardag. Dit is al een paar jaar geleden maar ik maak er nog steeds dankbaar gebruik van.

lievelings lipsticks chanel lips

Deze Chanel Rouge Allure is online verkrijgbaar bij ICI Paris XL voor 38,-

3. Kiko Exotic Shine Lipstick nr. 01.

favoriete lipsticks kiko

Deze lipstick kocht ik vorig jaar in Italië. Kiko werd toen nog niet in Nederland verkocht. Ik vind nude kleuren erg mooi als ik een beetje kleur heb.

favoriete lipsticks kiko dop

De Exotic Shine Lipsticks hebben de intense kleur van lipstick, glossyness van lipgloss en het comfort van lipbalm. Je moet hem wel bij je dragen want hij moet af en toe bijgewerkt worden want hij geeft behoorlijk af. Ik vind het een geweldige lipstick. Helaas is deze lijn momenteel niet verkrijgbaar. Wel andere geweldige lipsticks.

lievelings lipsticks kiko lips

Tot 23 januari zijn alle artikelen van KIKO online te bestellen zonder verzendkosten.

4. HEMA Moisturising Lipstick nr. 05

favoriete lipsticks HEMA 05

Dit is een lekkere no nonsense lipstick. Het is een prachtige felroze lipstick die ondanks de felle kleur heel draagbaar is.

favoriete lipsticks Hema 05 dop

De lipstick smeert gemakkelijk uit en blijft mooi zitten. Na een aantal uren moet hij wel even bijgewerkt worden. De huls is wel wat simpel maar voor de prijs krijg je een geweldige inhoud.

lievelings lipsticks hema lips

Verkrijgbaar bij de HEMA. Ook online voor 3,50 euro.

5. CATRICE Ultimate lip glow lipstick.

Catrice lipstick inside

Over deze lipstick heb ik ook al eerder een review geschreven. Deze kun je hier teruglezen. Dit is een beetje een gekke lipstick en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik deze lipstick van mijn dochter heb ingepikt. De lipstick ziet er een beetje griezelig uit en geeft bijna licht maar als je hem op je lippen aanbrengt kleurt hij mooi lichtroze op.

Catrice lipstick op

Ik vind het een prettige lipstick en gebruik hem net als de andere Catrice lipstick voor alle dag. Hij is bij het Kruidvat verkrijgbaar en ook hier online te bestellen voor 4,99 euro.

 

favoriete lipsticks lipsticks

Heb jij ook een paar favoriete lipsticks? Ik ben benieuwd naar jouw toppers…..

ENJOY! your favorite lipstick

Beeld: ©ENJOY! The Good Life
SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken