LINGUINE AGLI SCAMPI

nov 23, 2016 | Fabulous Food, Food, Recipes

LINGUINE AGLI SCAMPI | ENJOY! The Good Life

LINGUINE AGLI SCAMPI

Pasta staat hier elke week wel op het menu. Niet alleen omdat het heel erg lekker is maar het is ook een maaltijd die je snel in elkaar ‘flanst’. We hebben heel veel lievelingspasta’s maar deze komt toch wel in onze top-5. Hoewel het eigenlijk een ietwat zomerse pasta is smaakt hij ons het hele jaar door :).

Voorraad

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie voorraadkasten zit maar in die van mij ontbreekt nooit een paar pakken Linguine nr.7 en Mez­zi ri­ga­to­ni van De Cecco. De pasta van dit merk vind ik het lekkerste. Uien, knoflook en wat blikken tomaten heb ik ook standaard in de kast. Als ik dan niet zo’n zin heb om uitgebreid te koken dan kan ik altijd een pasta maken.

LINGUINE AGLI SCAMPI | ENJOY! The Good Life

Tomaatjes van Nigella Lawson

Voor deze pasta is het, het allerlekkerste als je daar de maangedroogde tomaatjes van Nigella voor gebruikt. Die kun je ‘s ochtends in de oven schuiven en zodra je gaat koken komen die heerlijke aromatische tomaatjes weer uit de oven. Het recept vind je hier. Geloof mij…. het is die kleine moeite meer dan waard. Maar ben je ze, voor je naar je werk ging, vergeten in de oven te zetten? Dan gebruik je gewoon een blik tomaten in blokjes. Lang niet zo lekker maar wel zo makkelijk.

Wokgarnalen

Verder gebruik ik voor deze pasta wokgarnalen uit de diepvries. Al dan niet met knoflook en kruiden. Vergeet ze niet van te voren in een vergiet te laten ontdooien. Maar dat is ook weer zoiets waar je altijd weer te laat aan denkt. Ik bak de garnalen dan even in een aparte pan. Er komt namelijk heel veel vocht vrij als je de bevroren garnalen gaat bakken en dat is niet lekker in de saus en de garnalen worden dan ook meer gekookt dan gebakken. Als de garnalen ontdooid zijn en een kleurtje gekregen hebben dan vis ik ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze bij de saus.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

 • 350 gram pasta naar keuze (Linguine nr.7 De Cecco)
 • kleine ui, fijngesnipperd
 • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
 • 400 gram maangedroogde tomaatjes of blik tomaten in blokjes
 • rood pepertje, fijngesnipperd of halve theelepel sambal
 • 400 gram (zak, diepvries) grote (wok) garnalen met of zonder knoflook en kruiden
 • indien je naturel garnalen gebruikt wat Italiaanse kruiden
 • peper, zout
 • olijfolie
 • evt. partjes citroen en geraspte kaas

LINGUINE AGLI SCAMPI | ENJOY! The Good Life

Bereiden (±15 min):

 1. Breng een flinke pan water, met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
 2. Verhit in een ruime koekenpan of wok de olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook op een gematigd vuurtje zodat de knoflook niet verbrand.
 3. Voeg indien ontdooid en goed uitgelekt, de garnalen toe en bak ze mee tot ze mooi roze kleuren.
 4. Laat het pepertje of de sambal even meebakken en voeg dan de tomaatjes toe en zet het vuur lager
 5. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe
 6. Als de pasta gaar is, giet deze af en voeg de pasta bij de saus en ‘hussel’ alles goed door elkaar. Voeg naar smaak, voor het opdienen, nog wat peterselie of Italiaanse kruiden toe. Serveer eventueel met een paar citroen partjes, als je die in huis hebt, en wat vers geraspte kaas.

Op zoek naar andere pastagerechten? Misschien is dit een idee?

Pasta alla Puttanesca, met tonijn.

Pasta met gehaktballetjes.

♥ Een verrassend lekkere combinatie, pasta met peertjes en gorgonzola.

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your seafood pasta

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: