Kussens, je kunt er niet genoeg van hebben

jun 25, 2020 | Interior, Useful

6 tips om beter te slapen | ENJOY! The Good Life

Kussens, je kunt er niet genoeg van hebben

Mannen schijnen er een pesthekel aan te hebben. Een overvloed aan kussens op de bank, op het bed, in de boot en/of op de tuinbank. Ik ben in de gelukkige positie dat er geen man te bekennen is, dus kan ik mij helemaal uitleven op dit gebied. En het leuke van al die kussens is, dat je er zo af en toe een nieuwe sloop omheen doet en ineens heb je weer een heel ander sfeertje.

Jongenspuber

Ik roep iets te hard dat er geen man in huis is overigens. Dat is niet helemaal waar. De jongenspuber is hard op weg een man te worden en begint ook al een pesthekel te krijgen aan al die kussens. Wat is dat toch! Sierkussens op zijn bed liggen ergens treurig in een hoek, zo ook de plaid die ik zo leuk op het voeteneind van zijn bed vind staan.

Niet dat het bed ooit opgemaakt is. Het is net of er continu een woelrat in nestelt. Hij vindt het prima. Ziet totaal het nut niet van een opgemaakt bed. Ik vind het ook prima. Ik trek de deur van zijn kamer dicht en doe wat je niet laten kan.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Mooi opgemaakt

Zelf vind ik het wel heel erg fijn om een mooi opgemaakt bed te hebben. Als ik uit bed stap sla ik het open, gooi de deur open en laat de boel luchten. Maar na een paar uur kan ik mij er al op verheugen om het bed mooi op te maken. Zoveel mogelijk de vouwen uit het beddengoed strijken met mijn handen en mooi strak opmaken.

De kussens verzamelen die ik de avond ervoor van bed gegooid heb. En deze weer mooi schikken op het bed. Als laatste op het voeteneind de mooie plaid die ik ooit bij Room Seven kocht en dan kan ik daar echt even een momentje van maken om van te genieten. En elke keer als ik de trap op kom lopen en mijn slaapkamer inkijk, dan kan ik een glimlach niet onderdrukken. Het zijn dit soort kleine dingen die de geluksmomentjes bezorgen.

Linnen

Hoewel ik linnen beddengoed heel erg mooi vind, heb ik dat zelf niet. Ik ben bang dat het niet fijn slaapt. Als iemand er ervaring mee heeft, hoor ik het graag. Op Pinterest zie ik al die Scandinavische slaapkamers, waarvan de bedden allemaal lijken opgemaakt met dat nonchalant, kreukelende, linnen beddengoed. Ik zou ik er zo wel in willen duiken.

Op safe

Ik ga op safe en slaap onder katoen. In de winter onder een donsbed en in de zomer onder een laken of alleen een overtrek. Maar wel altijd met een flinke stapel hoofdkussens. Minimaal vier en de kussenslopen het liefst in verschillende kleuren. Muisgrijs, lichtroze of duifblauw.

One dream at a time..

Duurzaam en biologisch

Toch ben ik mij een beetje aan het verdiepen in beddengoed. Eigenlijk is alles zo langzamerhand aan vernieuwing toe. Ik vergaap mij aan de prachtige, luxe overtrekken van Yumeko. Alles gemaakt van 100% biologische materialen. Superzacht en in mooie neutrale kleuren. Comfort met respect voor mens, dier en milieu. Dat slaapt wel zo fijn! Als je bedenkt hoeveel tijd we doorbrengen in bed, dan mag daar best een beetje meer aandacht aan besteed worden.

 

 

 

 

 

 

 

Kussenslopen

Eerst ga ik maar eens een kussensloop bestellen. Dan kan ik uitproberen of dit verantwoorde beddengoed mijn nachtrust nog meer ten goede komt. Dat wordt ook nog project op zich. Die kussenslopen zijn er namelijk in veel verschillende soorten, maten en kleuren. En keuzes maken is niet mijn sterkste punt.

Wat vind jij het prettigste materiaal om onder te slapen? Katoen, linnen of satijn? Heb jij liever een rustige kleur of toch een vrolijke print. En hoeveel kussens heb jij op je bed? Leuk als je het wilt delen hieronder in de comments!

ENJOY! your bedding

Beeld: ©ENJOY! The Good Life & Yumeko
Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken