Internationale Dag van het geluk

mrt 20, 2015 | Healthy life

dag van het geluk

Dag van het geluk.

Vandaag is het onze geluksdag! Want vandaag……

♥ Is het de Internationale Dag van het Geluk

♥ Begint om 23.45 uur de LENTE!!!!

♥ was er de zonsverduistering die slechts éénmaal per 300 jaar voorkomt!

Dat het de Internationale Dag van het Geluk is, kwam ik pas achter nadat ik er al een ochtend op had zitten. Een leuk initiatief  dat de Verenigde Naties in het leven heeft geroepen. Het doel is “Geluk promoten als universeel doel en verlangen in de levens van mensen overal ter wereld.” De dag is in het leven geroepen naar aanleiding van de nationale feestdag van Buthan. Tsja…. waar een klein land groot in kan zijn….. De 193 lidstaten van de Verenigde Naties hebben een resolutie aangenomen waarin opgeroepen wordt om geluk meer prioriteit te geven. Mensen erkennen gelukkig steeds meer dat de vooruitgang zou moeten gaan over menselijk geluk en welzijn en niet alleen over de groei van de economie te koste van alles. Dus vandaag een Dag van Geluk, een dag vol inspiratie en een dag voor een gelukkiger wereld…..

Mijn geluk zit niet in deze in het leven geroepen dag. Mijn geluk is er ‘bijna’ dagelijks. Meestal in heel kleine- of heel vanzelfsprekende dingen zoals bijvoorbeeld…. wakker worden. Yes, ik mag weer een dag! Of heel basaal… gewoon gelukkig zijn, plezier hebben, mijn kids en mensen van betekenis om mij heen. Elke dag een mooi lichtpuntje vinden….

Lichtpuntjes…

Soms zijn ze groot….

Soms zijn ze klein….

Je hoeft ze niet te zoeken….. Je kunt ze ook zijn!      Sukha.

De zonsverduistering heb ik niets van meegekregen alleen dat het heel erg donker werd. Ik had het gevoel dat er een enorme bui kon losbarsten. Wel geniet ik van het enthousiasme en de foto’s van een vriendin van mij die in het Transavia vliegtuig zat en heeft gezien hoe prachtig de verduistering was .

En dan de LENTE!…. Daar zijn we natuurlijk allemaal wel aan toe. Dartelende lammetjes in de wei, kleurrijke bolletjes die boven de grond uitpiepen, even in een stoeltje in de tuin de eerste warme zonnestralen vangen…….

Ach…… er zijn zoveel dagen van geluk en geluksmomentjes maar….. je moet wel het vermogen hebben ze te zien 🙂

ENJOY! your lucky day.

 

SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken