Iedereen is mooi op zijn eigen manier.

mei 25, 2019 | Beauty

Iedereen is mooi op zijn eigen manier.

Iedereen heeft er mee te maken en voor iedereen is beauty dan ook iets anders. Zo zijn er bijvoorbeeld vrouwen en mannen die zich niet comfortabel voelen bij een puur natuur gezicht en anderen gaan absoluut niet zonder make-up de deur uit. Maar er zijn ook vrouwen en mannen die zich er niks van aantrekken hoe ze er uit zien. Zij trekken bij wijze van spreken nog net aan een schone onderbroek aan voor dat zij de deur uit gaan. En dan heb je natuurlijk ook nog vrouwen en mannen die het leuk vinden om er goed uit te zien, maar geen hele lagen make-up op doen en ook gerust dagen doorbrengen zonder make-up.

Mijn beauty routine

Ikzelf behoor tot deze laatste groep. Het ene moment maak ik mezelf geheel op, ik gebruik dan van highlighter tot aan lippenstift en alles wat daartussen zit. Terwijl ik ook dagen heb waarbij ik geen zin heb in make-up. Wel verzorg ik bijna dagelijks zowel na het opstaan, als voor het slapen gaan, mijn gezicht. Ik schrijf ‘bijna’ dagelijks want ja ook ik ga wel eens na een nachtje stappen, met make-up op slapen. Maar zodra ik de volgende ochtend wakker word en mijn gezicht vies aanvoelt, heb ik direct spijt. Mijn ogen doen pijn en mijn huid trekt. Het enige wat ik op dat moment nog wil is
naar de badkamer rennen en mijn gezicht schoonmaken. Dit bewijst maar weer hoe slecht het is voor je huid om met make-up op te gaan slapen.

Ik verzorg mijn gezicht en hals met lotion, tonic, serum, dag/nachtcrème en natuurlijk oog crème (Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het tegen gaan van rimpels). Omdat het altijd fijn aan voelt, heerlijk ruikt maar vooral omdat het je huid verzorgt. Hoe ouder je wordt hoe belangrijker het wordt om je gezicht in de watten te leggen.

Voorbeeld

Toen ik make-up begon te ontdekken was ik ongeveer 14/15 jaar en had ik geen filmpjes op Youtube die mij konden laten zien hoe ik zo mooi mogelijk mijn make-up kon aanbrengen. Ik heb dit dan ook voornamelijk geleerd door het te proberen en door naar mijn oudere nichten te kijken. Mijn moeder heeft mij op deze leeftijd nooit tegen gehouden om make-up te dragen ondanks dat zij het er niet altijd mee eens was dat ik make-up droeg. Wel heeft zij vanaf het begin af aan duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om je te reinigen en te verzorgen.

Daarnaast leerde mijn moeder mij dat het belangrijk is om genoeg water te drinken zodat je lichaam en huid goed kan
hydrateren. Tegenwoordig is de leeftijd om met make-up te experimenteren steeds jonger, ik zie soms meisje met make-up rondlopen die nog op de basisschool zitten. Sommige ouders moedigen dat aan, andere keuren het af. Je hebt in deze tijd ook veel meer voorbeelden. Zodra je YouTube opent komen de eerste beauty tutorials al tevoorschijn.

Jongens

Het valt mij ook op dat er nu ook steeds meer jonge jongens geïnspireerd raken door make-up en er open voor uit durven te komen dat zij het leuk vinden om make-up te dragen. Persoonlijk vind ik dat erg moedig. Maar ik vind eigenlijk dat wij er in deze tijd niet zoveel meer van moeten aantrekken wat anderen vinden en gewoon lekker ons
zelf moeten, kunnen en durven zijn. Iedereen is tenslotte mooi op zijn eigen manier en mag daar trots op zijn!!

Dit beauty artikel is geschreven door Rosanne, de nieuwe gastredacteur van ENJOY! The Good Life. Rosanne gaat ons eens per maand, op zaterdag, inspireren met haar kijk op beauty.

ENJOY! your Saturday.

Beeld: Pexels

 

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: