Hyacinten in bollenvaasjes? | ENJOY! The Good Life

Hyacinten in bollenvaasjes? Terug van weggeweest!

 

Januari en februari zijn, wat mij betreft, de meest sombere maanden van het jaar. En nu helemaal tijdens de lockdown. We leven, op een wandelingetje of het doen van wat boodschapjes na, voornamelijk thuis. De meeste van ons werken ook thuis. Je kunt het daarom in huis maar beter gezellig maken. Bijvoorbeeld met planten en bloemen. Deze maand is dé tijd om je huis op te fleuren met bloembollen zoals hyacinten in bollenvaasjes.

Bloembollen

Bloembollen laten zich buiten pas vanaf maart zien. Snijbloemen, zoals tulpen, zijn in de eerste maanden van het jaar volop verkrijgbaar. En ook bloembollen voor in huis, koop je nu bij de bloem specialist of de supermarkt. Bij ons thuis vind je in deze tijd hyacinten in bollenvaasjes. Deze vaasjes, die populair waren in de 60s en 70s, maken een revival. Je komt de vaasjes momenteel bij veel interieur- en lifestyle winkels en merken tegen.

Waar te koop?

De perfecte plek om dit soort vaasjes voor een prikkie te scoren is de kringloopwinkel. Helaas zijn die nu gesloten. Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden om zo’n vaasje te scoren. Zoals bijvoorbeeld bij COS Home, Hema, die van House Doctor, ‘vintage style’ modellen via De Weldaad of Marktplaats.

De vaasjes zijn ook buiten het bollenseizoen een aanwinst voor een klein boeketjes, een hydroponie projectje, of gewoon om bij elkaar te zetten met een waxinelichtje erin. Mocht je toevallig Turkse theeglaasjes in huis hebben? Die zijn ook prima te gebruiken. Denk er ook eens aan om een ander te verrassen met zo’n vrolijke hyacint in een mooi vaasje.

Hyacinten in bollenvaasjes? | ENJOY! The Good Life

Hoe te stylen

Bij mij zijn de bollenvaasje gevuld met hyancinten. Je koopt ze meestal met z’n drietjes in een pot. Steek voorzichtig met een mes de bolletjes uit de aarde en schud de aarde zoveel mogelijk tussen de worteltjes van de bolletjes vandaan. De resterende aarde spoel ik er met water af. Vul de vaasjes met water en zet de bol erin. In de speciale bollenvaasjes rust de bol op het toelopende deel en de worteltjes bungelen onderin in het water. Een prachtig gezicht. Zeker als je er een paar stylish bij elkaar zet.

Hyacinten in bollenvaasjes? | ENJOY! The Good Life Lentekriebels, bloembollen en kleur in je interieur | ENJOY! The Good Life

Meer ideetjes

Hyacinten en andere bloembollen kun je ook prima in een leuke mok, glas of bijvoorbeeld een weckpot zetten. Het is aan jou. Als ze eenmaal gaan bloeien is het nog een uitdaging om de boel overeind te houden. Om te stutten kun je een satéprikker gebruiken. Wat je ervoor terug krijg is de heerlijke geur en kleur in huis van hyacinten. Op naar het voorjaar!

ENJOY!

Beeld: ENJOY! The Good Life, House Doctor en De Weldaad
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Hyacinten in bollenvaasjes? | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Wat je misschien ook leuk vindt…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: