HOT COCOCHOCOMILK.
Nu het eindelijk winter lijkt te worden krijg ik enorme zin in winterse gerechten als hachee, stampotten en snert en in winterdrankjes zoals warme chocolademelk, Glühwein, Glögg. Ik experimenteer graag met nieuwe smaken en probeer de ‘standaard’ recepten een beetje te pimpen. Zo maakte ik al eens de “Ladylike Frambozen Chocolademelk” en nu dan deze “Hot Cocochoco” met kokosmelk.
De damespuber was alweer aan het sputteren. Die heeft er een gruwelijke hekel aan dat ik alles weer net even ander wil. Ik laat haar maar even tieren en ga aan de slag. Wacht maar tot je het proeft, meisje…..
Kokosnootmelk.
Waarom kokosmelk? Omdat kokosmelk gezonder is dan gewone koemelk en het een vollere smaak geeft aan de chocomelk. With a touch of coconut. Kokosmelk bevat een stuk minder calorieën in vergelijking met halfvolle koemelk. Goede redenen om voor kokosnootmelk te kiezen:
- geen toegevoegde suikers
- lactosevrij
- 100% plantaardig
- bevat B12 wat er voor zorgt dat je minder vermoeid bent.
Ik gebruikte de lang houdbare kokosnootmelk van Alpro. Dus niet kokosnootmelk uit blik!
Ingrediënten voor 4 mokken:
- 750 ml kokosnootmelk (4 cups)
- 3 el. (palmbloesem) suiker (¼ cup)
- 3 el. cacaopoeder (¼ cup)
- ¼ tl. kaneelpoeder
Verwarm de kokosnoot melk in een steelpannetje. Klopt de overige ingrediënten door de melk. Kook de melk door totdat deze warm genoeg voor je is. Schenk de cocochocomelk in de mokken en serveer het, als je dat lekker vindt, met een klodder slagroom en wat kaneel of cacao als topping.
Wil je het helemaal gezond houden dan klop je i.p.v. gewone slagroom, kokosmelk uit blik (volvette variant) op tot slagroom. Het blik moet dan wel minimaal 24 uur in de koelkast gestaan hebben om het room van het water te scheiden. Opkloppen met ahornsiroop en vanille. Smaakt net zo lekker als ‘gewone’ slagroom.
En wat de puber ervan vond?…. Superlekker! Die loopt nu weer te tieren dat de kokosnootmelk op is! Pubers……
ENJOY! your comforting hot drink.