HOE OVERLEEF JE DE KERSTVAKANTIE MET PUBERS

dec 30, 2014 | Travel and trips, Uitstapjes, Weekendtips

HOE OVERLEEF JE DE KERSTVAKANTIE MET PUBERSBron foto

HOE OVERLEEF JE DE KERSTVAKANTIE MET PUBERS

Het is kerstvakantie (2014). Alles mag en niks moet. Maar als het aan mijn pubers ligt dan liggen ze de hele dag achter hun Ipad, smartphone of kijken twee weken achtereen Netflix marathons. Wel lekker rustig maar om te voorkomen dat ze totaal afstompen en het niveau van een plant bereiken gaan we er toch maar af en toe op uit. Niet te vaak en het liefst met zo min mogelijk beweging. Ik ken inmiddels een beetje de handleiding van een doorsnee puber. Dus, wat te doen dan…..

over_corpus

♦ CORPUS Experience, Oegstgeest ♦

Met de kleine man ging ik naar Corpus. “Een reis door de mens” De damespuber had vriendelijk doch dringend bedankt voor dit uitje. BOOOOORING!!! Dus…. doen wij sommige dingen afzonderlijk van elkaar. Dat werkt beter. Anders loopt er altijd wel een puber met een kop als een oorwurm bij.

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Uniek in Nederland en zelfs in de wereld. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS.

Wat wel een beetje een gedoetje is, is dat je vooraf moet reserveren. Een spontaan bezoekje aan CORPUS is in de vakantie uitgesloten. Je kunt online of telefonisch reserveren. Entree: 16,75 euro voor volwassenen en 14,25 euro voor kinderen. Er zijn wel allemaal kortingactie’s. Ik heb gereserveerd met de biebpas actie. Dan krijg je korting op vertoon van je bibliotheek kaart. Dagelijks geopend tot 19.00 uur. Check de site voor reserveringen en aangepaste tijden i.v.m. oud en nieuw etc.

kiko amstelveenBron foto

♦ KIKO COSMETICS, Amsterdam/Amstelveen ♦

De kleine man ging een paar dagen uit logeren en dat geeft ons meisjes, groot en klein, de kans om te gaan shoppen. Ikzelf ben niet zo’n shopper maar de damespuber doet het liefst niet anders. Dus om de positieve vibes in huis optimaal te houden wordt dit een uitje voor haar.

Voor kerst heeft ze een tegoedbon gekregen van de KIKO. Dat tegoed moet natuurlijk even stukgeslagen worden. En dat is precies wat wij gaan doen. Tot voor kort kon de damespuber alleen in Italië bij KIKO shoppen of online. Ook haar grote zus (die in Italië woont) kreeg regelmatig een verlanglijstje toegestuurd. Dat hoeft niet meer want ze kan zich nu binnen bereikbare afstand (AmsterdamCS, Amsterdam Kalverstraat en Amstelveen) aan de make-upjes vergapen. KIKO heeft een ongelooflijk mooie en grote cosmetica collectie die ook nog eens heel erg betaalbaar is. Een droom voor jonge meiden. En ik moet eerlijk toegeven dat ik ook best een beetje fan ben.

Wij combineren een bezoek aan de KIKO natuurlijk met LUSH, Bershka, H&M, ZARA, Forever21, The Sting en nog meer van dit soort hysterische adresjes voor pubermeisjes. Je damespuber is weliswaar heel tevree maar jij ligt aan het einde van zo’n dag uitgeblust op de bank. Alles voor de pubers….

Voor meer info, openingstijden en vestigingen check de website van KIKO

weekendtips #50:2014Bron foto

♦ AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL ♦

Dit is een uitje waar beide pubers niet echt voor staan te springen maar Amsterdam is altijd ‘a good place to go’ dus ik vertel ze nog niet teveel over wat we daar gaan doen. Het plan is om eind van de middag naar Amsterdam te gaan. Dan te gaan wandelen langs de Amstel waar alles prachtig verlicht is en mooie verlichte objecten te zien zijn. Dat is niet te veel beweging en toch veel afleiding.

En als het niet goed valt om de benen te strekken dan stappen we op de Piet Heijnkade op één van de LOVERS rondvaartboten. Kinderen varen gratis mee. De rondvaartboten varen langs de hele route van het Festival.

Dit laatste bleek een beter plan. De pubers waren niet gecharmeerd van het feit dat ze moesten bewegen en al helemaal niet dat er gewandeld moest worden. Dat is zo’n beetje het ergste dat je als puber kan overkomen. Dus maak het jezelf niet te moeilijk en pak gewoon de boot. Dat is bij ons dit jaar ook een groter succes gebleken. Én…. zorg dat er flink wat versnaperingen mee zijn of boek een vaartochtje waar hapjes bij zitten. Want als er geen eten/schranswaar aanwezig is, is een uitstapje op voorhand gedoemd te mislukken.

Voor meer info check de website van ALF

Amsterdam in combinatie met een bezoekje aan de PIZZABAKKERS werkt altijd dus…….

pizzabakkers

♦ DE PIZZABAKKERS, Amsterdam ♦

Goed te combineren met een uitje naar het AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL. Een heerlijke pizza happen bij De Pizzabakkers in de Plantage Kerklaan in Amsterdam. Wat ons betreft de lekkerste pizza’s in town. Vriendelijke bediening, snel en betaalbaar.

Let op!: Op 31 december en 1 januari gesloten. Voor meer info en reserveringen check de website.

pak van mijn hart

♦ NAAR DE BIOS ♦

Deze film gaan wij nog zien. Je krijgt mij niet mee naar een hysterische kinderfilm en de kids hebben al best veel films gezien. Dit is dus de middenweg die we gevonden hebben. Hij schijnt heel erg grappig te zijn. Tsja… en ik ga natuurlijk voor Fedja van Huêt of…. Benja Bruijning of…. allebei….. Update: Gezien en leuk bevonden door drie pubers!

vondelpark-cover

♦ VONDELPARK, Amsterdam ♦

Gisteren is de kleine man met een vriendje mee geweest naar Het Vondelpark in Amsterdam. Lekker balletje trappen, door het park slenteren en naar het Museumplein.

Rijksmuseum_Ice_Skating_-_Amsterdam_Dec._2013

♦ ICE* AMSTERDAM ♦

Op het Museumplein kun je de schaatsen onderbinden, een warme choco drinken en het Rijksmuseum bezoeken. Hoewel dat laatste waarschijnlijk weer BOOOORING! is. Maar wie weet kun je een dealtje sluiten. Kinderen hebben in het museum overigens gratis toegang.

Check de website van ICE*Amsterdam en het Rijksmuseum

ijssculpturen zwolle

♦ IJSBEELDEN FESTIVAL, ZWOLLE ♦ Update 2016 Dit event is dit jaar in Amsterdam.

Wij hadden een familiedagje in Zwolle. Om het voor iedereen, en met name de pubers een beetje gezellig te houden had mijn zus bedacht dat we iets gingen ondernemen. Naar het IJSSCULPTUREN Festival.

Het bleek een goed plan. Meer dan 40 ijssculpturen, imposante themawerelden en veel sneeuw-, ijs- en winterplezier voor jong en oud. Een leuke break op een voor pubers oersaai familiedagje. Zwolle is overigens een heel leuke stad om te bezoeken. Met regelmaat heb ik hier een artikel over geschreven die je terug kunt vinden door in de zoekfunctie op ‘Zwolle’ te zoeken.

Kijk hier voor mijn review over het evenement en voor meer info check de website.

Nog best veel plannen. Ik vrees dat ik er wat moet schrappen voor de lieve vrede.

ENJOY!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken