Haal Italië in huis met deze fijne wijnen uit Abruzzo

apr 25, 2020 | A good glass of...., Food

 

PECORINO WIJN uit ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Haal Italië in huis met deze fijne wijnen uit Abruzzo

Als we niet naar Italië kunnen, dan halen we Italië gewoon in huis. En wat mij betreft lukt dat zeker met deze twee heerlijke wijnen uit Abruzzo. Alleen al bij het kopen van een wijn uit een bepaald land of streek, waar ik geweest ben, kan ik al dat vakantie gevoel krijgen. En als ik dan de kurk eraf haal of de dop open schroef en de aroma’s vrij komen, waan ik mij weer op mooie plekken. Heel even is dat geluksgevoel, de beelden, de geuren en het gevoel van vrijheid terug. Wat een flesje slurp van een paar euro al niet met je kan doen.

Twee wijnen uit de mooie Italiaanse regio Abruzzo, waar ik een aantal keer ben geweest, deel ik graag met je. Een rood en een wit topwijntje als je het mij vraagt.

PECORINO WIJN uit ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Pecorino, Terre di Chieti

De meeste van jullie kennen waarschijnlijk wel de Italiaanse schapenkaas Pecorino. De wijn is minder bekend, maar niet minder geliefd. Een wijn die krachtig en vol is, met een zachte afdronk. Perfect bij een stevige pastamaaltijd, risotto of visgerecht en natuurlijk bij een stukje Pecorino.

PECORINO WIJN uit ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

De wijn brengt mij niet alleen terug naar Abruzzo, maar ook naar Rome waar de wijn geschonken werd tijdens een kookworkshop die ik daar volgde. Elke zomer haal ik de wijn wel een keer in huis en proosten we op de mooie herinneringen en genieten we van heerlijke gerechten uit de streek. Meer informatie over deze Pecorino wijn lees je hier. Deze fijne wijn koop je bij Albert Heijn of bestel je hier online.

“Wat een flesje slurp van een paar euro

al niet met je kan doen”

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Montepulciano d’Abruzzo

Mijn wijnmoment is meestal tijdens het koken. Dan schenk ik mijzelf graag een glaasje wijn in. Een ultiem geluksmomentje want ik hou van koken én van wijn. Deze Montepulciano brengt mij ook terug naar het mooie Italië en Abruzzo in het bijzonder.

Deze wijn is gemaakt van 100% Montepulciano druiven en is afkomstig uit de heuvels rond het stadje Ortona, ten zuiden van Pescara aan de Adriatische kust. De wijn wordt bestempeld als robuust. Toch vind ik hem heel soepel wegdrinken. Een prima wijn die ik graag drink bij een Italiaanse stoofschotel of een pasta al ragù. Meer over deze wijn lees je hier. De Montepulciano vind je in de schappen bij de HEMA of bestel je hier online.

Welke wijn brengt bij jou het ultieme vakantie gevoel naar boven?

Op zoek naar meer fijne wijnen? 

Puklavec & Friends, wijnbeleving uit Slovenië | ENJOY! The Good Life

 

 

Pecorino wijn uit Abruzzo

 

TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

 

 

Tempranillo & Petit Verdot

 

SNAPSHOTS week 36/2015 | ENJOY! The Good Life

 

 

Favorite: Sensas Syrah

 

Meer wijninspiratie ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! (e-mailadres invullen in het balkje ‘abonneer je op dit blog’ aan de rechterkant van de website)

ENJOY! your wine moment.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

 

 

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly