Gasterij Kruisberg, Heemskerk

mrt 8, 2015 | Uncategorized

Gasterij Kruisberg restaurant

Verscholen in het Heemskerkse Duingebied ligt Gasterij Kruisberg. Dit is een verborgen pareltje. Na een stevige wandeling in het mooie duingebied is het hier goed toeven.

Gasterij Kruisberg entree

Voor mij valt de Gasterij Kruisberg onder het ‘Grote Genieten’. Alles zo gemoedelijk en voor iedereen toegankelijk. Leuk voor gezinnen met kleine kinderen, families, verliefde stelletjes…. you name it. Zowel in de Gasterij als op het terras is het fijn.

Gasterij Kruisberg bewegwijzering

In de winter wordt je welkom geheten door een knapperend haardvuur en het gevoel of je in een warme herberg terecht gekomen bent. Ook dan kun je buiten terecht. Van strobalen is er een buitenverblijf gemaakt die verwarmd wordt met heaters en de vuurkorven brengen het sfeertje tijdens gure winterdagen.

Gasterij Kruisberg terrein

En als het lekker weer is, is er een gigantisch terras waar je lekker kunt chillen. Kinderen hebben er de ruimte en kunnen op hun gemakje alle diertjes bekijken. En de dieren komen tot aan je tafel.

Gasterij Kruisberg haantje

Kippetjes scharrelen rond, de koolmeesjes eten het lekkers van je bord als je niet oppast en de ezel pikt ook zo zijn lekkere hapje van je bord als je niet oppast.

Gasterij Kruisberg koolmeesjes

Voelt niet vervelend hoor…. Alleen maar leuk. Hoogzomer kun je na een dagje strand aanschuiven voor de BBQ bij de Gasterij.

Gasterij Kruisberg bos

Rondom de Gasterij zijn prachtige wandelingen te maken. Let wel op…. Je hebt een Duinkaart nodig. Een dagkaart kun je aan het begin van de wandelroutes uit de automaat halen. Er zijn diverse mooie wandelroutes of je kunt via de weg naar de Kruisberg lopen.

Gasterij Kruisberg binnen Gasterij Kruisberg kuikentjes

Niet alleen kun je hier wandelen ‘tot in den treuren’ maar ook voor fietsers is het Noordhollandse Duingebied, waar de Kuisberg onder valt, een eldorado. Het gebied loopt van Wijk aan Zee helemaal tot aan Schoorl.

Gasterij Kruisberg lange tafels

Sinds een aantal jaar is er op de Kruisberg ook een uitzichttoren. De hoogste etage van de toren biedt een weids uitzicht over het Noordhollands Duinreservaat en Heemskerk. Bij helder weer zelfs tot aan de Zaanstreek, Amsterdam en Alkmaar.

Gasterij Kruisberg schaapjes

Tijdens je wandel- en fietstochten is de kans groot dat je één van de natuurlijk bewoners van het gebied tegenkomt. Het gebied wordt namelijk ‘natuurlijk’ begraasd door De Highlanders, Brittisch Blackface schapen, Exmore pony’s en Hollandse landgeiten. Verder veel vogels. De Specht is altijd druk in de weer. Altijd een bijzonder geluid in de stilte.

Gasterij Kruisberg knorrie Gasterij Kruisberg konijnen

Ook rond de gasterij zijn veel bewoners. De paarden, ezels, varkens, kippen, konijnen…. 

Gasterij Kruisberg bewoners

Overal info over het duingebied….

Gasterij Kruisberg rollator

Die rollators snap ik niet zo maar ziet er wel heel komisch uit. Na een bezoek kun je hem hier achterlaten want je loopt als een Kieviet??

Gasterij Kruisberg bord

Info over de Gasterij en zijn bewoners….

Gasterij Kruisberg versnapering Gasterij Kruisberg zitje vuurkorf

Hoe heerlijk is dit… Lekker in het zonnetje genieten!

Gasterij Kruisberg ezel tram Gasterij Kruisberg haard

Ook tochtjes met de oude paardentram behoort tot de mogelijkheden. Leuk voor een familie uitstapje….

Gasterij Kruisberg perenboom

Ik kan je zeker een bezoekje aan dit gebied en de Gasterij aanraden!

Gasterij Kruisberg, Kruisberg 4A, 1969 MR Heemskerk. Check de website voor meer info. Hier kun je ook info vinden hoe je Gasterij Kruisberg kunt bereiken. Let op! Alleen per fiets of per benenwagen.

Openingstijen van 10-17 uur. Ma en di gesloten. 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: