Frittata met snijbiet van de daktuin

sep 2, 2020 | Food, Gardenlife, Recipes

Frittata met snijbiet van de daktuin

De moestuin op het dak was dit jaar een groot succes. Ik heb best aardig kunnen oogsten. Het is natuurlijk niet zo dat ik vriezers vol kan vullen met de oogst, maar er is toch menig maaltje vanaf gekomen. En alles smaakt zoveel lekkerder! Vooral de kleine trostomaatjes zijn dit jaar overheerlijk. Het zijn net kleine rode snoepjes. Zo zoet zijn ze.

Dit jaar had ik voor het eerst snijbiet gezaaid. Het is niet echt een succes geworden, waarschijnlijk omdat ik wat teveel verschillende gewassen in één moestuinbak had gezaaid. Ik vond tussen de worteltjes en de andijvie wat bladeren snijbiet. Net genoeg voor een frittata. Frittata is een beetje te vergelijken met spinazie. Qua smaak en manier van bereiden. Als je niet aan snijbiet kunt komen, is spinazie een goed alternatief.

Frittata met snijbiet van de daktuin | ENJOY! The Good Life

Italiaans recept

Toen ik in het voorjaar de snijbiet zaaide, had ik al bedacht dat ik met de oogst deze frittata zou maken. Ooit at ik dat bij mijn tante die in Italië woont. Het is heel lang geleden, maar ik herinner mij nog heel goed hoe lekker het was. Zij had destijds een moestuin bij haar huis en vrijwel alle groenten en fruit werd vers uit de tuin gegeten. En daar maakte ik kennis met snijbiet. In Italië wordt het vrij veel gegeten omdat veel mensen daar een eigen moestuintje hebben. Hier is het zo’n beetje een vergeten groente, hoewel het inmiddels wel weer op steeds meer plekken te koop is.

Frittata met snijbiet van de daktuin | ENJOY! The Good Life Frittata met snijbiet van de daktuin | ENJOY! The Good Life

Deze frittata maakte ik als lunchgerecht voor twee personen. Daarbij maakte ik nog een Caprese salade van verse mini trostomaatjes van de daktuin, buffel mozzarella, peper/zout, verse basilicum en een mooie olijfolie. Ik gebruikte de biologische olijfolie van Neleman.

Frittata met snijbiet van de daktuin | ENJOY! The Good LifeIngrediënten voor 2 personen:

  • handje snijbiet
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • scheutje volle melk
  • klein handje verse geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Aan de slag:

Was de snijbiet en snijd de bladeren en stelen fijn. Doe dit in een kom. Doe daarbij de fijngehakte knoflook en peper en zout. Vermeng alles goed met elkaar.

Klop de vier eieren met een garde in een andere kom. Doe hier een scheutje volle melk mij en klop nog even goed door. Voeg er het snijbiet mengsel bij en de Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar.

Verhit in een koekenpan met een dikke bodem een scheutje olijfolie. Schenk hier het ei mengsel  bij en verdeel alles over de hele pan. Doe de deksel op de pan en bak de frittata zachtjes gaar in ongeveer 5-10 minuutjes. Keer als je het aandurft de frittata nog even om zodat beide kanten een lichtbruine kleur krijgt. Omdraaien gaat het handigst met een bord.

Serveer met een frisse tomatensalade of Caprese en wat brood. Glaasje witte Pinot Grigio maakt het helemaal af.

ENJOY!

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Frittata met snijbiet van de daktuin | ENJOY! The Good Life

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: