Flared pants, een all-time favorite

jul 2, 2019 | Fashionable

Flared pants, een all-time favorite

Deze week ga ik het hebben in de fashion blog over de ‘flared’ leg! Of is het ‘flaired’ leg? Vertaald in het Nederlands is het de uitlopende pijp. Het meest bekend bij jeans. Vanaf de aangesloten knie loopt de stof van de broek licht uit naar een wijdere onderkant. Dit maakt je benen veel langer en kan een slanker beeld creëren. Maar waarom er een verschillende schrijfwijze van deze term wordt gebruikt, is mij geheel onduidelijk.

Het lijkt wel dat ieder merk voor zich heeft bedacht hoe ze het willen spellen. En als dit probleem vermeden moet worden, wordt er gebruik gemaakt van de omschrijving “ bootcut.” Dit is misschien wel de meest duidelijke, maar niet de meest hippe aanduiding. Ik ga dus voor de term “flared” in deze tekst. Maar welk woord er ook gebruikt wordt, het is in ieder geval een leuk model broek met een lange historie.

Seventies

Een model dat al meerdere keren de afgelopen jaren een trend is geweest! Niet altijd een even grote trend of één die heel lang opvallend aanwezig was. Maar telkens op een leuke manier in het modebeeld verweven. Behalve dan in de jaren ’70, toen was het enorm, hét symbool van die periode. Vooral de combinatie van flared jeans en boots waren toen heel geliefd bij zowel mannen als vrouwen. Tegenwoordig is het voor de mannen totaal geen issue meer. De flared leg is echt wel een vrouwending geworden. En die zeker niet altijd alleen maar met cowboyboots gedragen hoeft te worden.

Denim

De flared pants doet het dus heel goed in denim stoffen. Vooral erg leuk met hele romantische en vrouwelijke tops. Denk dan nu bijvoorbeeld aan broderie of aan die mooie ruches. Tops die vragen om een stoere denim, omdat ze anders te netjes of te tuttig worden. Maar ook een goede blazer of nonchalant vest met een casual T-shirt is een optie. En dan nog het totale plaatje afmaken met de juiste schoenen erbij.

Korte laarsjes met een knipoog naar de western- look zijn natuurlijk goed, maar een leuke sneaker geeft een heel ander effect. Dit kan die hippe chunky sneaker zijn, maar ook de klassieke all-stars bijvoorbeeld. Zoek een speels contrast op met de top die je bij de jeans draagt.Hakken en sleehakken (in de zomer) geven wel het slankste beeld bij dit model broek. De broekspijp komt dan mooi uit en vooral als die goed lang wordt gedragen!

Tricot

Maar niet alleen jeans wordt toegepast bij dit model broek. Tricot kwaliteit wordt ook veel gebruikt. In leuke printjes (momenteel veel leopard en snake) en vaak met gestreepte accentboorden. En gewoon zwarte uni tricot is de meest populaire vorm. De bovenkant van de tricot variant doet wel denken aan een legging, dus dient wel gedragen te worden met iets langs er over heen. Tenzij je iedere dag in de sportschool zit! Kies anders voor die leuke oversized truien en sweaters. Of een big shirt en een losse blazer.

In de laatst uitgebrachte collectie van Alix The Label zit een flared pants met een splitje middenvoor. Heel leuk met een zomers tuniekje en slippertjes. Genoeg combinatie mogelijkheden dus met deze flared legs! En een hele leuke afwisseling met je all-time favorite, de skinny jeans. Die laatste is ook al jaren niet meer weg te denken. Beide items zijn
eigenlijk een basic voor in je kast, die je nooit weg moet doen……

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is heel lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Elke week schrijft zij een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine. Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

ENJOY! your day

Beeld: ©Fashiøn by Martine.
Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: