Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella

sep 26, 2018 | Fabulous Food, Food, Recipes

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella

Een tijdje terug had een gezamenlijk vriendin van ons een Syrische maaltijd gekookt. Wat een feest! Het was zo gezellig en lekker dat we besloten dat er om de beurt gekookt werd bij iemand thuis. Dit keer was ik aan de beurt en maakte een Italiaanse maaltijd.

Italiaans diner

Het hoofdgerecht was Cannelloni al forno con spinaci e ragù met een simpele salade en vooraf een grote schaal met lekkers. Gevulde tomaatjes met tonijnplaattaartjes Caprese en deze feestelijke torentjes van gegrilde groenten met mozzarella. Aan het nagerecht zijn wij niet meer toegekomen want we klapten uit elkaar.

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

De torentjes waren een zelf in elkaar gefreubeld gerechtje. Ik wilde iets maken dat ik makkelijk van te voren klaar kon maken zodat ik niet heel ongezellig de hele avond in de keuken hoefde te staan. Ook de plaattaart was klaar, de cannelloni schotel en de tomaatjes. Alles hoefde alleen nog even de oven in om af te bakken.

Niet alleen zijn deze groentetorentjes superlekker. Ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit dus je kunt er goed mee voor de dag komen. Ook alvast een goede tip voor kerst!

Ingrediënten voor vier torentjes:

  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 bol mozzarella (buffel)
  • 1 a 2 trostomaten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

Snijd de paprika rondom langs de zaadlijsten en steel zodat je een lange strook paprika krijgt. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 centimeter. Bestrijk de paprika en aubergine met een kwastje met olijfolie. Strooi er een beetje peper en zout op. En zet ze voor 10 minuten in de hete oven. Keer de aubergine en paprika dan om en zet het nogmaals in de oven voor 10 minuten. Pas op dat de aubergine niet té donker wordt want dan wordt het te hard en bitter van smaak.

Snijd de mozzarella en de tomaat in schijven ter grote van de aubergine schijven. Als dat klaar is zoek je een rond vormpje (glaasje, kommetje) ter grootte van de schijven wat je gebruikt om de rondjes uit de paprika te snijden. Dan stapel je alles op elkaar. Te beginnen met de tomaat, de mozzarella, beetje peper en zout, de aubergine en als laatste de gegrilde paprika. Leg bovenop een blaadje basilicum en steek een prikker door het torentje.

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

Je kunt het torentje makkelijk van te voren klaarmaken want je hoeft het niet warm te serveren.

ENJOY! a colorful dish

Foto’s @ENJOY! The Good Life
Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: