Eton Mess, 3x anders

dec 7, 2022 | Fabulous Food, Food, Recipes

Nagerechten laat ik graag aan mij voorbij gaan, maar Eton Mess kan ik niet weerstaan. Het is ook een nagerecht wat ik mijn gasten graag voorzet. Het is makkelijk te maken, ondanks zijn ‘messy’ uiterlijk toch feestelijk, maar bovenal is het gewoon heel erg lekker. Slagroom, meringue en aardbei is de klassieke combinatie, maar je kunt er ook eindeloos mee experimenteren. Naast de klassieke variant, deel ik nog graag twee andere heerlijke combinaties.

Eton College

Eton Mess is een traditioneel Engels dessert. Het verhaal gaat dat het bedacht is door een kok van het Eton College, aan het eind van de 19de eeuw. Het toetje was een beetje een rommeltje, waar het woord ‘mess’ dan ook vandaan komt. Een ander verhaal dat de ronde doet is dat een Labrador ,tijdens een officiële ceremonie op Eton College, is gaan zitten op een pavlova wat een enorme bende werd. Die verhalen kunnen mij gestolen worden, het enige wat voor mij belangrijk is, is dat het een verdomd lekker toetje is.

In Eton Mess wordt meringue schuim gebruikt. Meringue is kant en klaar kopen of online bestellen bij Jumbo en Crisp. Je kunt het ook kinderlijk eenvoudig zelf maken. Een paar ingrediënten mixen en de oven doet de rest.

Voor 4 porties, in glazen geserveerd, heb je nodig:

Klop de slagroom stijf. Je hebt teveel slagroom, maar ik vrees dat je met een kleinere verpakking net niet uitkomt. TIP: Geklopte slagroom kun je prima invriezen.

Verkruimel de meringue in kleinere en iets grotere brokjes.

Je kunt Eton Mess serveren in een grote schaal waarin je alles op elkaar stapelt. Ik gebruik voor Eton Mess graag wijnglazen zonder voet. Dat staat net iets feestelijker en zijn de laagjes goed te zien.

Eton Mess aardbei

  • slagroom
  • meringue
  • aardbeien
  • aardbeienjam

Verwarmd de jam iets waardoor hij wat dunner wordt en je hem over de aardbeien kunt schenken. Laat voordat je het gaat schenken wel wat afkoelen.

Begin met de slagroom, dan een laagje meringue, gevolgd door een dun laagje aardbeienjam en de gehalveerde aardbeien. Eindig met slagroom en garneer met een aardbei

Eton Mess Banoffee

Verwarm een beetje dulce de leche in een pannetje zodat deze dunner wordt. Laat het wel wat afkoelen want warme saus op de slagroom en meringue is geen goed idee.

Begin met de slagroom, dan een laagje meringue, gevolgd door een dun laagje dulce de leche, plakjes banaan en eindig met slagroom en wat plakjes banaan als garnering.

Eton Mess Lemoncurd

Als je kant en klare lemoncurd gebruikt verwarm deze dan een beetje zodat hij dunner wordt. Laat wat afkoelen voordat je het op de slagroom en meringue schenkt.

Begin met de slagroom, dan een laagje meringue, gevolgd door een dun laagje lemoncurd en eindig met slagroom. Garneer met een schijfje citroen.

ENJOY!

Beeld: @ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

Beginnen met skincare

Beginnen met skincare

Heb jij dit jaar als goede voornemen om te beginnen met een goede gezichtsverzorging? Dan weet jij ook wel hoe makkelijk het is om compleet met informatie overspoeld te worden. Je begint jouw zoektocht met een video over een dagcrème, en voor je het weet ben je aan...

Lees meer
Struinen in De Oude Stad in Alkmaar

Struinen in De Oude Stad in Alkmaar

Hoewel ik een echte online shopper ben, vind ik het wel heel leuk om heerlijk te struinen in mooie, pittoreske winkelstraatjes. En zeker als het aanbod origineel is en niet dertien in een dozijn. Zo'n straatje is de Hekelstraat, samen met het Fnidsen, mijn favoriete...

Lees meer
Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem brood bakken is een van mijn grote passies. Ooit aangestoken door Made by Ellen. Haar hysterische enthousiasme over zuurdesembrood begreep ik eigenlijk niet zo goed totdat ik ook een poging waagde mijn eigen zuurdesembrood te bakken. Dan ben je verkocht! Na...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: