Een dagje toeren in een ‘lelijke’ eend

sep 5, 2020 | Uitstapjes

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Een dagje toeren in een ‘lelijke’ eend

De afgelopen maanden zijn er veel dingen die we niet meer konden doen. Op Netflix hebben we zo’n beetje alles wel bekeken en een beetje thuishangen hebben we ook wel genoeg van. Het was de laatste week van de vakantie en samen met een vriendin wilde ik graag nog iets bijzonders doen. Dus deze twee doorgeslagen meiden gingen een dagje toeren in een ‘lelijke’ eend.

Rijden in een 2CV, ofwel liefkozend lelijke eend genoemd, had ik nog nooit gedaan. Af en toe zie ik ze voorbij rijden of op het internet. Ze zien er zo schattig uit! In een leuk kleurtje zou ik er best één willen hebben. Ook mijn moeder vind zo’n eendje wel leuk. Vroeger reed haar zus er in en vond ze het helemaal geweldig.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Waar?

Een leuk idee, maar hoe kom je aan een eend en waar is het leuk om er in rond te rijden? Zij van ENJOY! (mijn moeder) is altijd lekker op de hoogte van leuke uitstapjes. Dus toen zij hoorde van ons plannetje, wist zij gelijk waar wij terecht konden. Ze liet ons de site van We love Oldtimers zien en we waren op slag verliefd op al die mooie oude auto’s die zij daar verhuren. Wij gingen voor de eend in een mooi kleurtje. Dat leek ons wel geinig want het dakje kan er ook af bij mooi weer.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good LifeAankomst

Bij aankomst stond ons eendje al op ons te wachten. Een lavendel kleurig, té leuk autootje. Voor we op pad konden namen we nog een kijkje in de hal waar alle auto’s stonden. Zoveel oldtimers en allemaal zo leuk! We wilden in al die auto’s wel een ritje maken.

Terug bij onze eend werd alles uitgelegd. Vanuit het thuisfront was ik al gewaarschuwd dat het rijden in een eend heel anders is, dan in een auto van nu. Ik had het van te voren even opgezocht op YouTube, om te kijken of het echt zo erg was, het leek mee te vallen. Dus stapte ik rustig in. Na de uitleg over onze ‘ride of the day’ keek ik mijn vriendin een beetje glazig aan, het schakelen was echt wel heel anders! Dit ging wat worden.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Op avontuur

Wij gingen die dag een rally speurtocht doen en kozen voor een route waar je onderweg een stop maakte voor een high tea. De totale lengte van deze route was ruim 100 km. De mooie rit ging over kleine weggetjes door weilanden naar Leerdam. Hier was ik heel blij mee want het rijden in de eend moest ik nog even onder de knie krijgen.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good LifeIn de auto’s van tegenwoordig kun je natuurlijk je telefoon verbinden met de radio en je eigen muziek aanzetten. We begrepen natuurlijk dat hier in de oldtimers geen sprake van was dus hadden we onze eigen box meegenomen en onderweg een lekker muziekje opgezet.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Twee meiden toeren in een eend kan natuurlijk niet helemaal vlekkeloos gaan en al helemaal niet als je de route moet aflezen. We waren zo aan het kletsen en om ons heen aan het kijken, dat we af en toe een afslag misten of gewoon de weg kwijt waren. Het werd met recht een speurtocht en tegelijkertijd bij ons ook een chaos. Uiteindelijk hebben we de leukste plaatsjes gewoon op ons telefoon opgezocht en die route gevolgd. Voor ons werkte dat een stuk makkelijker.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Na een stuk gereden te hebben besloten we richting de high tea te gaan. Die was in Leerdam bij restaurant ‘t Veerhuys. Daar kregen we ontzettend veel en gingen met een goed gevulde maag weer verder op pad. De volgende stop was in het leuke plaatsje Nieuwpoort. Met schattige straatjes en kleine huisjes. Hier hebben we een beetje rondgelopen en een terrasje gepakt.

Na Nieuwpoort zijn wij nog verder gaan toeren en eigenlijk veel te snel kwam er alweer een einde aan ons leuke dagje en moesten we weer afscheid nemen van ons mooie eendje.

Aanrader

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good LifeWij hebben een ontzettend leuke dag gehad en erg gelachen. De auto ging natuurlijk niet zo hard en viel behoorlijk op. En dan ook nog met twee giechelende meiden er in. Dat zorgde voor grappige situaties. Zoals de verkeersregelaars die wij steeds weer tegenkwamen omdat we de weg kwijt waren geraakt. We toeterde vrolijk naar ze als we ze wéér passeerden. Maar ook leeftijdsgenoten die wij onderweg tegenkwamen vonden ons eendje wel geinig.

Als je eens een dagje iets bijzonders wilt doen, dan is dit zeker een heel leuk idee. Je kunt toertochten maken in verschillende oldtimers. Er zijn ook speciale toertochten voor gezinnen. Je kunt voor onderweg zelf je hapjes en drankjes meenemen, maar je kunt ook bij We Love Oldtimers een picknick mand reserveren en bij mooi weer in een weiland picknicken.

Wij hadden gekozen voor de high tea onderweg. Dat regel en betaal je verder zelf. Hoewel de high tea op zich aardig was, hadden wij er wel iets meer van verwacht en zouden wij voor een volgende keer toch zelf op zoek gaan naar een origineel plekje langs de route.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

Het lijkt ons leuk om nog eens op stap te gaan want het was echt een heel leuk uitstapje. Dan misschien met een Volkswagen Kever of zo’n leuk VW busje. Ook goed om te onthouden om deze auto’s van WE LOVE OLDTIMERS te huren voor een feestje, bruiloft, personeelsuitje of andere speciale gelegenheid.

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

ENJOY! a roadtrip with an oldtimer.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Een dagje toeren in een 'lelijke' eend | ENJOY! The Good Life

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly