Dromen van een vrijstaand bad

mrt 21, 2021 | Column, Interior

Badderen, wie houdt er niet van! Vooral in deze tijd, waarin we meer tijd thuis doorbrengen, is het hebben van een bad een enorme luxe. Je creëert zo je eigen Spa-momentje thuis. Na een dag hard werken of achter de laptop gezeten te hebben, je even terugtrekken in de badkamer. Kaarsjes aan, heerlijk geurend badschuim, glaasje wijn en wat tijdschriften of een goed boek. Meer heb je niet nodig voor een ultiem geniet momentje. Ik kan alleen maar dromen van een vrijstaand bad!

Inloopdouche

In mijn geval ontbreekt het belangrijkste onderdeel, het bad. Had ik in mijn vorige huis een riant bad waar ik vrijwel nooit in lag, simpelweg omdat het mij aan tijd ontbrak. Het bad werd destijds alleen intensief gebruikt door de twee kleine kabouters, met op de badrand een uitgebluste moeder die een oogje in het zeil hield. In het huis waar ik nu woon vond ik een bad dan ook niet zo noodzakelijk. Liever had ik een grote inloopdouche.

Dagdromen

Nu de kabouters reuzen geworden zijn, ben ik van moeder weer meer vrouw geworden en snak ik naar een bad. Al is het alleen maar om mij even te onttrekken aan mijn medebewoners. Alleen al het dagdromen daarover is al een geluksmomentje. En meer dan dagdromen zal het overigens niet worden. Ten eerste ben ik niet handig, ten tweede heb ik geen budget en in de laatste plaats heb ik er geen plek voor.

Niet tevreden

Op regenachtige zondagen kan ik eindeloos puzzelen, moodboards maken, tekenen, schaalmodellen in elkaar knutselen hoe mijn droom badkamer met vrijstaand bad eruit zou zien. Het huis waar ik nu in woon heb ik twaalf jaar geleden betrokken na een intensieve verbouwing. Het hele huis is gestript en helemaal naar mijn woonwensen opgebouwd. Ik heb dan ook niet te klagen. Toch is de badkamer de ruimte in huis waar ik het minst tevreden over ben.

Tijdloos

Op het oog is hij mooi, maar ik ben een kritisch type en daarom is de badkamer momenteel een doorn in mijn oog. Destijds wilde ik persé een enorme inloopdouche. Ik weet niet wat ik toen dacht, maar de wasstraat die ik in mijn badkamer heb laten aanleggen is een misser van jewelste. Je staat te douchen in een cirkel van een meter als je het ruim neemt. De rest van de “douche” neemt alleen maar onnodig veel ruimte in beslag. Als ik het over mocht doen, dan zou ik alleen een douchehoek van glas nemen. Ook niet die prachtige zwart stalen wanden. Inmiddels weet ik hoe snel interieur stijlen dateren. En als je geen ruimbemeten budget hebt, kun je het beste voor tijdloos gaan.

Doelen stellen

Vandaag is het weer zondag en als ik de weersvoorspellingen mag geloven wordt het een druilerige dag. Ik ben al vroeg beneden. De oven draait overuren. De zuurdesem broden staan klaar om gebakken te worden en ook de kaneelbroodjes schuif ik zo de oven in. Ik zet een flinke kop thee en ga aan de eettafel weer wat schetsen maken. Onmogelijk komt in mijn woordenboek niet voor. Dus ga ik concrete doelen opstellen in mijn Bullet Journal voor het komende najaar. Dat helpt perfect om dromen uit te laten komen.

ENJOY! your Sunday!

Beeld: Meijnhout Fotografie
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

LAMKAKKEN OP ZONDAG.

Tinder date | ENJOY! The Good Life

Dateleed: Say what??!!

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

Moderne familie….

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: