De servieskast van ENJOY! Stapelen maar…..

mei 20, 2020 | Interior, Things I love

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar…..

Een huis zonder servieskast is voor mij als een lichaam zonder ziel. Bij ons staat hij midden in de kamer. Je kunt er niet omheen en hij heeft een enorme aantrekkingskracht. Niet alleen omdat er mooi serviesgoed in zit. Ook omdat hij zo bomvol zit, dat men zich afvraagt hoe lang dat nog goed kan gaan. Ik laat mij daar niet door afschrikken. Zolang het in de kast past, kan ik nog heerlijk blijven verzamelen en stapelen.

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

Verzamelaar

Wie mij goed kent, weet dat ik een enorme verzamelaar ben. De allergrootste zwak heb ik voor kook-, koffietafelboeken en serviesgoed. Vooral van serviesgoed kan ik niet genoeg krijgen. Niet van al het serviesgoed gaat mijn hart sneller kloppen. Hoewel ik veel dingen mooi vind en het liefst ook zou willen hebben, kan ik mijn verzamelwoede enigszins bedwingen. Momenteel verzamel ik alleen nog het blauw/witte serviesgoed van Burleigh.

Ik weet niet waar mijn verzamelwoede vandaan komt. Ik weet wel dat het soms alarmerende vormen aanneemt. Binnen no time ben ik geïnspireerd en waar een ander dat makkelijk naast zich neer kan leggen, MOET ik hebben waar ik mijn zinnen op heb gezet. En daar ga ik best ver in.

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

“Een huis zonder servieskast

is voor mij als een lichaam zonder ziel”

Burleigh

Het Burleigh servies is een verzameling van jaren, met stukken van over de hele wereld. Want hoewel je het nog gewoon in Engeland kunt bestellen, wil ik net die serviesdelen, die niet meer gemaakt worden. En ik vind het een enorme uitdaging om spullen voor een prikkie op de kop te tikken. Hoewel dat met dit servies bijna een onmogelijke opgave is.

Blauw/wit

Het meeste wat in de kast staat is blauw/wit serviesgoed. Veel verschillende motieven van Burleigh. Aangevuld met wat Delfts Blauw, Chinees porselein en wat mooie stukken met het  ‘blauwe uienpatroon’ van Dresden. Ik heb de kast eens leeggehaald omdat het mij mooier leek hem alleen maar met blauw/wit servies te vullen. Stiekem dacht ik dan een reden te hebben om meer te verzamelen. Want hé, ruimte! Toch was dat een beetje saai naar mijn idee en heb alles er toch weer ingestouwd.

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

Kleurrijk

Op de onderste plank staat lekker kleurrijk servies. Het stippen servies van Oilily, waar ik nog altijd heel blij van word. Het PIP serviesgoed. Niets mocht ik daar van mezelf van kopen. Alles moest ik krijgen. En dat kreeg ik ook voor verjaardagen en speciale gelegenheden. Ook heel dierbaar dus. Verder de roze en blauwe schaaltjes met Marokkaans motief van de Appie, de pastelkleurige borden van Lifestyle en mijn geliefde ovenschaal van Rice. Daartussen staan kleurrijke snuisterijtjes van de kringloopwinkel of antiekwinkeltjes.

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

Het uitbundige en kleurrijke serviesgoed van de onderste plank matcht eigenlijk helemaal niet met het degelijke blauw/witte serviesgoed op de planken erboven. Juist die mismatch vind ik zo leuk. Het is een allegaartje met hier en daar nog een Storytiles tegeltje, al dan niet gebroken en weer op Japanse manier in elkaar gezet. Een Dalarna paardje of een gek theepotje in de vorm van een poes. Van elk stuk in de kast word ik heel erg blij. Niets zou ik willen missen.

De servieskast van ENJOY! Stapelen maar..... | ENJOY! The Good Life

Hou jij ook zo van serviesgoed? Welk servies verzamel jij? Of heb je er juist helemaal niets mee?

ENJOY!

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly