De Gelukspot, mijn goede voornemen voor 2020

jan 5, 2020 | Healthy life

De Gelukspot, mijn goede voornemen voor 2020 | ENJOY! The Good Life

De Gelukspot, mijn goede voornemen voor 2020

Het nieuwe jaar is van start gegaan en ik wens iedereen die dit leest een geweldig nieuw jaar toe. Dit jaar heb ik een hoop goede voornemens waarvan er in de eerste dagen al gelijk een aantal gesneuveld zijn. Er blijven er gelukkig nog genoeg over. Dat is het voordeel van hoog inzetten. De kans dat er één de eindstreep gaat halen is groot.

Challenges

Naast mijn jaarlijkse poging de Spaar Challenge te volbrengen, heb ik er dit jaar nog een pot naast staan en wel de Happiness Jar ofwel De Gelukspot. Een heel simpel voornemen. Elke avond voor het slapengaan, schrijf ik op een briefje het mooiste moment van de dag en stop het briefje in de pot. C’est ca. Hoe fijn om de dag af te sluiten met een positieve gedachte! Het idee van de gelukspot haalde ik uit het inspirerende boek van Lonneke Lodder “Het leven is te kort om op kantoor te zitten”.

De Gelukspot, mijn goede voornemen voor 2020 | ENJOY! The Good Life

Geluksmomentjes

Het laat je inzien dat geluk vaak zit in de kleine dingen. Zoals de geur van vers gebakken appeltaart, een compliment dat je kreeg, zomaar een leuk gesprek met een vreemde, de eerste lentezon op je huid. Natuurlijk is er in de pot niet alleen plek voor kleine gelukjes, maar zeker ook voor groot geluk.

Na een paar maanden (of een jaar als je de opdracht weet te volbrengen), heb je een pot met een enorme opbrengst. Al je mooie momenten van het afgelopen jaar verzameld in de gelukspot. Neem de tijd, als het jaar om is, om al die briefjes te lezen. Je beleeft al die momenten weer opnieuw en het geeft je inzicht van wat jou echt gelukkig maakt. De terugblik op het jaar, maakt je bewust van waar je het opvolgende jaar tijd voor vrij wilt maken en daar extra van te gaan genieten.

365 briefjes met geluksmomenten. Jouw geluksmomenten waarin je veel over je zelf te weten komt. Je wist misschien ver weg wel wat je gelukkig maakt, maar nooit had je er zoveel aandacht aan geschonken als nu met de gelukspot. Het kost je nog geen halve minuut per dag. Wie weet brengt het je tot inzicht om een nieuwe koers te gaan varen.

De Gelukspot, mijn goede voornemen voor 2020 | ENJOY! The Good Life

Leuke uitdaging

Zelf ben ik vol goede moed begonnen. Soms moet ik echt heel diep nadenken wat mij die dag gelukkig heeft gemaakt. Toch, als je er even bij stil staat, is er altijd wel iets dat je dag glans gegeven heeft. Ik krijg er al echt lol in. Naast mijn bed, op het nachtkastje, staat de pot (Korken, Ikea) met een stapel gekleurde papiertjes (Action) en een pen. Voordat ik ga slapen, schrijf ik mijn geluksmomentje op. Ik begin er zelfs al naar uit te kijken.

Lijkt het jou wat om dagelijks even stil te staan bij wat jou gelukkig heeft gemaakt die dag? Ik ben benieuwd of mijn motivatie voor de Gelukspot jou ook inspireert om mee te doen. Leuk om deze challenge samen met jou te doen!

ENJOY! The happiness jar

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

Op zoek naar challenges?

52 weken Spaar Challenge | ENJOY! The Good Life

 

 

52-weken spaar challenge

 

5 budget tips waar je flink geld mee kunt besparen | ENJOY! The Good Life

 

 

5 dagen spending cleanse

 

 

 

Smoothie challenge

 

Laat vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #ENJOYTHEGOODLIFE  als je deze, of een andere challenge van ENJOY! ook doet. Dat vind ik leuk!

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

De Gelukspot, mijn goede voornemen voor 2020 | ENJOY! The Good Life

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly