Dating perikelen tijdens de zomerblues –> slot

aug 11, 2019 | Column

Dating perikelen tijdens de zomerblues –> slot

Met grote tegenzin open ik de berichten. Ze zijn van mijn date. Hij heeft een behoorlijke kater. Hij had een goed gevoel over de avond en over mij en dan eindigt de avond met een paar karige kusjes. Nou ja! Wat had hij dan gedacht? Dat ik mij gewillig laat nemen op de motorkap van zijn auto! Ik sluit mijn telefoon af en ga slapen. Ik ben er klaar mee. Wat is dat daten toch een gedoe. Morgen zien we wel weer……

De volgende dag ben ik niet vooruit te branden. Eigenlijk ben ik best wel uit mijn doen. Er zijn teveel gedachten in mijn hoofd, die mij helemaal uit balans brengen. Ik stuur uit beleefdheid nog een berichtje naar Mark, maar eigenlijk interesseert het mij geen fluit wat hij terugstuurt. Aan het eind van de dag vraagt hij wat er aan de hand is omdat het zo stil is van mijn kant.

Ik besluit hem te bellen om mijn gevoel uit te leggen. Maar als ik hem duidelijk probeer te maken waarom ik mij uit de voeten maakte en waarom ik het ingewikkeld vind, merk ik dat het een heel onsamenhangend verhaal wordt. Eigenlijk snap ik zelf niet zo goed wat ik over wil brengen. Laat staan dat hij het begrijpt. Hij is zich van geen kwaad bewust en geeft goede argumenten op mijn twijfels. Het gesprek wordt een beetje ongemakkelijk omdat hij niet snapt waarom ik zo moeilijk doe. Om heel eerlijk te zijn snap ik dat zelf ook niet goed.

We laten het verder rusten en hebben zo af en toe nog wat contact via Whatsapp. Na een paar dagen besluit ik dat ik helemaal geen zin heb om contact te houden. Ik stuur hem een berichtje waarin ik hem bedank voor de gezellige avond, maar dat ik het daar graag bij wil laten. Zo, dat lucht op. Gelukkig waardeert hij mijn eerlijkheid en wenst mij het beste. Datzelfde wens ik hem ook toe en wie weet kunnen we nog eens een drankje doen zonder verplichtingen. Zo, dat is klaar.

Een paar dagen later krijg ik toch weer een berichtje van Mark. We raken aan de praat en bellen met elkaar. Het is gelijk weer heel gezellig en ik merk dat ik het echt heel leuk vind om met hem te kletsen. Hij maakt mij aan het lachen en ik hem. Maar als het weer persoonlijker wordt, klap ik toch weer dicht. Hij vraagt zich af waarom het niets kan worden tussen ons omdat we het overduidelijk wel gezellig kunnen hebben.

Gezellig kan ik het met iedereen hebben. Daarvoor ben ik niet op zoek op Tinder. Hij besluit dat hij het initiatief bij mij laat. Als we nog eens afspreken moet het van mijn kant komen. Als ik ophang weet ik dat ik hem niet meer ga zien. Het initiatief zal ik niet gaan nemen. Wij hebben verschillende verwachtingen van onze ontmoetingen en dat lijkt mij heel onhandig.

De laatste dagen heb ik veel nagedacht over de liefde en mijn gevoel na een date. Om te begrijpen waar dit gevoel vandaan komt. Het heeft mij geholpen en duidelijkheid gegeven. De man die ik hoop te vinden is iemand waar ik helemaal de kluts van kwijt raak en het zweet heet krijg als ik hem alleen al zie. Er is namelijk al even iemand die dat gevoel wel in mij losmaakt. Hij is vooralsnog onbereikbaar en daarnaast weet ik ook vrij weinig van hem. Dat maakt het juist zo interessant.

Wat ik van de afgelopen weken geleerd heb, is dat dit het gevoel is waar ik naar op zoek ben. Vanaf het eerste moment dat ik hem zag was mijn interesse gewekt en wil ik eigenlijk niets liever dan hem beter leren kennen. Of dat erin zit is maar zeer de vraag. Toch neem ik met minder geen genoegen. Als ik iemand ontmoet is dát het gevoel.

Deze Tinder date kent dan geen happy end, toch heeft het voor mij veel duidelijk gemaakt. Totdat ik de kans krijg om iemand beter te leren kennen, iemand waarvan mijn hart een sprongetje maakt, is het goed zoals het is. Ik ben tevreden en gelukkig en neem met minder geen genoegen als het om de liefde gaat….

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken