Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag

sep 23, 2018 | Food, Restaurant Reviews, Travel, Travel and trips

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag

Noorwegen stond al lang op mijn verlanglijstje om eens heen te gaan. Een paar weken terug kwam het er dan eindelijk van en maakte ik een culinaire roadtrip door het historische Trøndelag. Als je Noorwegen zegt, denk je aan adembenemende natuur en rust. Niet gelijk aan culinaire hoogstandjes. En toch is dat hetgeen mij het meest heeft verrast.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Roadtrip

Trøndelag is een provincie die midden in Noorwegen ligt en bekend staat om zijn vruchtbare grond, tradities, lekkere eten en kunst. Als je een roadtrip maakt door deze regio zal het je verbazen hoe divers het landschap is. Het ene moment is het vergelijkbaar met Toscane, het andere, met de ruige natuur van Noord-Amerika en soms zelfs Zwitserland. Natuurlijk vind je er ook de typische Noorse kenmerken zoals fjorden, de Scandinavische huisjes, ruige wildernis, weidsheid en gemoedelijkheid.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Graag neem ik je mee op mijn roadtrip door Trøndelags Inderøy en over de Golden Road. Langs al die hidden gems waar je letterlijk het Noorse leven kunt proeven. Lokale boeren kunnen vandaag de dag niet leven van het boerenbestaan alleen en hebben daarom de handen ineen geslagen en versterken elkaar door de traditionele producten te promoten. Deze leveren ze  aan de lokale restaurants en hotels. De meeste boerenbedrijven hebben ook een nevenactiviteit gevonden, zoals faciliteiten voor Bed & Breakfast en/of kinderdagverblijf. De productie van ‘worldfamous’ huisgemaakt ijs, kaas en bier uit eigen brouwerij.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Het schiereiland Frosta

Nadat we op de luchthaven de huurauto opgehaald hebben zetten we koers naar Frosta. Een schiereiland dat midden in het Trondheim Fjord ligt. Frosta staat bekend als de ‘groententuin van Trondheim’ vanwege de extreem vruchtbare grond op het eiland. Tevens is het de residentie van veel vogels.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Het eiland Tautra bereik je over een ruim 2 kilometer lange brug. Halverwege moet je halt houden voor een hek dat je toegang geeft tot het eiland. Er is slecht ruimte voor één auto over de brug. Wij hadden een tegenligger en konden onder grote hilariteit weer achteruit terug de brug over naar een parkeerhaven.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Wij verblijven op Tautra bij Klostergården. Wat een charmant plekje is dit! Dit is helemaal hoe ik Noorwegen in gedachten had. Een rood geverfd oud houten huis met een binnenplaatsje, een tuin waar plantjes te koop zijn voor voorbijgangers, de kloosterruïne rondom de boerderij en binnen is het warm en knus ingericht. Er wacht ons koffie, thee en een taart buffet met huisgemaakt lekkers. Het goede Noorse leven.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Na ons buik gevuld te hebben met heerlijke taartjes brengen wij een bezoek aan het middaggebed in het Maria Klooster. Een heel bijzondere plek. Niet alleen vanwege het moderne design van het klooster, maar zeker ook vanwege het gebed en zang van de nonnen richting het fjord waar je in het klooster over uitkijkt.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Terug in Klostergården wacht ons een bier proeverij van vijf lokaal gebrouwen biertjes. Van een blond biertje tot het bekroonde, donker gerookte Alstadberger bier dat door de Noren graag en veelvuldig op eerste kerstdag gedronken wordt.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Na een goddelijk diner van mals lam en groenten van het eiland gaan wij op stok. Hier is het in de nacht aardedonker. Het enige dat je hoort is in de verte het geblaat van een schaap.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

De volgende ochtend ontwaak je met een prachtig uitzicht over het fjord en staat er weer een fijn ontbijt met zelfgebakken brood te wachten. Na het ontbijt is het tijd om verder te gaan en laten we deze plek met een beetje weemoed achter ons.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Munkeby

Onderweg naar de Golden Road bezoeken wij de Munkeby Farm. Op deze boerderij wordt de bekroonde Munkeby kaas gemaakt. Op een prachtig nostalgisch plekje, op het erf, strijken wij neer voor een proeverij van deze kaas, die mij deed denken aan een zachte jonge roomkaas, en daarbij een Munkebyøl biertje.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Ik ben geen bierdrinker, maar deze liet ik mij heerlijk smaken en dat om 11.00 uur in de ochtend! Het leven als blogger is afzien 😉

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

 

Munkeby is een plaats langs het St. Olav’s Pelgrims Path. De boerderij doet dienst als hostel voor wandelaars. Tijdens je verblijf in Munkeby is het ook mogelijk om een mini pelgrimstocht te maken van 2,5 uur met een gids van Munkrøstad naar Munkeby. In de boerderij is ook nog een kinderdagverblijf ondergebracht. Het zogenaamde buiten kinderdagverblijf waar de kindjes heerlijk de hele dag buiten spelen met de beesten van de boerderij. Ik schreef er hier al eens over dat deze kinderdagverblijven heel populair zijn in Noorwegen.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

The Golden Road

The Golden Road, in de regio Inderøy, ligt in het hart van Noorwegen. Deze route mag zeker niet ontbreken als je een culinaire trip maakt door Noorwegen. Hier kun je zien hoe de Noren duurzaam leven en tradities in ere houden. De route staat bij de Noren bekend als ‘Den Gyldne Omvei’ (de gouden omweg) omdat je van de snelweg afgaat op zoek naar traditioneel, biologisch en vers eten, kunst en tradities van het boerenleven. Je overnacht in eeuwenoude houten huizen. Ruim 20 locale producenten werken hier samen om het echte traditionele Noorse leven te laten zien én proeven.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Gulburet

Voor de lunch worden wij verwacht bij Gulburet en zodra wij het terrein opkomen, komt de hartelijke Liv ons al tegemoet. Welkom op Gulburet! Dat mag je zeggen. Wat een sprookjesachtige omgeving met het gele houten winkeltje als centrale middelpunt.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Hier omgeven door fruitbomen en weelderige bloemen verkoop Liv haar zelfgebakken brood. Gebakken volgens recept van haar moeder. Daarnaast verkoopt zij hier ook koekjes, koffie, bier, worstjes, haring, honing, kaas, jam en andere producten van locale bedrijven langs de Golden Road. Op de eerste verdieping, op de voormalige voorraadzolder, serveert Liv proeverijtjes. Gulburet betekent vrij vertaald gele voorraadkast. Die naam is wel héél toepasselijk 🙂

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

In één van de bijgebouwen schuiven wij aan voor de lunch. Schalen vol zelfgebakken brood belegd met rundvlees en wortel en camembert met vijgen en fruit van het land. Al dat lekkers gezellig gedecoreerd met eetbare viooltjes.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

De buikjes rond gegeten vervolgen wij weer onze weg over de Golden Road. Onderweg kom je ogen tekort. Alles is zo mooi, weids en de natuur soms gewoon overweldigend. En het landschap straalt rust uit. En niet alleen het landschap, op de weg is het ook rustig. We passeren slechts een enkele keer een tegenligger. De kans is groter dat je een schaap, koe of rendier op de weg tegenkomt dan een gemotoriseerde medeweggebruiker.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Gangstad Gårdsysteri

Voordat wij naar het hotel gaan, maken wij nog een tussenstop bij Gangstad. Astrid is blij dat we er zijn en neemt ons gelijk mee naar binnen waar zij vol passie verteld over de kazen die op deze boerderij gemaakt worden. En natuurlijk proeven! Daarna neemt de kordate dame ons mee naar buiten en geeft ons een plekje in de zon, die dan eindelijk doorbreekt. Ze schept voor ons de bakjes vol met, volgens haar, het allerlekkerste ijs ter wereld. Daar bleek inderdaad niets aan gelogen. Alles ziet er ineens nóg mooier uit als de zon schijnt.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Daar zittend, genietend van het romige ijs, komt Astrid nog aanzetten met een smeltkaas, de Granstubben. Die moeten wij écht geproefd moeten hebben voordat we onze reis vervolgen. Terwijl wij ons ijsje oplikken heeft zij snel de kaas verwarmd in een ovenvast schaaltje en de doopt de crackers even royaal in de kaas en deelt het rond. Oh man…. da’s lekker!

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Husfrua Country Farm Hotel 

We vervolgens onze prachtige route. En even later rijden wij het erf op van Husfrua Country Farm Hotel. Het enthousiasme is niet te stuiten. Dat huis, het onderkomen voor de komende nacht. Een plaatje! En dan dat uitzicht over het prachtige Fjord.

Als kakkerlakken kruipen wij uit de auto, de deuren van de auto blijven openstaan en koffers onderweg naar de ingang op het grindpad achterlatend. Kirrend gaan we het pand door. Wat is het hier mooi en alles in die heerlijk kneuterige Scandinavische stijl. Het zou zo in een woontijdschrift kunnen. Elke kamer is anders ingericht en draagt de naam van één van de minnaressen die hier ooit in het huis geleefd hebben.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

De kamers worden verdeeld en ik besluit om in een privé huisje, in de tuin te slapen. De trap is met mijn krakkemikkige enkel niet wijs om te trotseren. Mijn huisje is dan weliswaar moderner ingericht, maar voelt gelijk als een warme deken. Wat een fijn plekje.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Øyna

Vanaf Husfrua loopt er een wandelpad naar het restaurant waar wij die avond zullen dineren. Voor mij is lopen geen optie, dus krijg ik een lift van Anne, van het plaatselijke verkeersbureau. Restaurant Øyna ligt op een adembenemend mooie plek, hoog op een berg met uitzicht over het Trondheimfjord. Wij verkennen het pand dat ruimte biedt voor events, conferenties, bruiloften en meetings. Er hangt wederom die serene rust en de ruimtes ademen sfeer en stijl uit.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Hier aan tafel, met uitzicht over het fjord, krijgen wij een fantastisch diner geserveerd. Ook hier alle ingrediënten weer van de omliggende lokale boeren langs de Golden Road. Boterzacht rundvlees met groenten vers uit de tuin van Inderøy en een toetje van pannacotta. Fijne wijnen en op de achtergrond de zonsondergang. Niet voor niets is dit de culinaire regio van Noorwegen.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

De volgende ochtend was ik mijn huisje niet uit te branden. Hier had ik nog wel een week door kunnen brengen. Met de nodige tegenzin trok ik de deur achter mij dicht en verscheen veel te laat aan het ontbijt. In razende vaart heb ik nog wat meegegrist van het uitgebreide ontbijtbuffet. Voor dat ontbijt alleen al moet ik zeker nog eens terug 😉

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Deze dag zitten we wat langer in de auto dan de voorgaande dagen. Totaal geen straf, maar vraag bij Hufrua of je wat van het ontbijt mag meenemen voor onderweg. Tijdens de rit naar Stokkøya kwamen wij geen dorpjes, winkels of iets dergelijks meer tegen en je zult maar een koffie verslaving hebben 😉

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Stokkøya

Na weer een prachtige autorit arriveren wij in een zonovergoten Stokkøya. Hier eindigt de weg en beland je in een heel bijzonder stukje Noorwegen. Gelegen aan één van de mooiste stranden van het land.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Allereerst brengen wij een bezoek aan ‘Bygdeboksen‘. Initiatiefnemers Torild en Roar zijn hier, in de middle of nowhere, een nederzetting aan het creëren waar gewerkt kan worden en gewoond. Waar festivals en concerten gegeven kunnen worden. Er is een FoodLab dat zich richt op de Nordic Kitchen en een bakkerij.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Het idee is de mensen uit de stad naar het platteland te halen, waar ze een bestaan op kunnen bouwen en niet meer afhankelijk zijn van de stad. Eigen voedselvoorziening, werkgelegenheid, duurzaamheid en het instant houden van de tradities van het platteland om te voorkomen dat deze verloren gaan. Een vernieuwend concept dat volop in ontwikkeling is.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Na koffie/thee en cinnamon rolls uit eigen bakkerij gaan we naar de Strandbaren, oftewel The Beach Bar.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good LifeCulinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Hier schuiven wij aan met uitzicht op zee en er komen grote schalen met mosselen op tafel. Als dat niet ENJOY! The Good Life is?

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Na de lunch checken we in bij Stokkøya Sjøsenter dat achter The Beach Bar ligt. Die nacht verblijven wij in SUBcabins. Deze cabins liggen deels onder de grond, om de omgeving zo min mogelijk verstoren. De voorkant van de cabins bestaan helemaal uit glas met uitzicht op zee. Midden in de ruimte bevindt zich een lichtkoepel waardoor je absoluut niet het gevoel hebt onder de grond te zitten. Elke cabin is anders ingericht. Tegen de heuvel aan liggen ook familiehuizen die verhuurd worden en er is een camping.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

*

 

 

De rest van de middag vullen we zelf in. Suppen, kayakken, fietsen, wandelen of in de hottub. Het kan allemaal. Ik kies er voor een lekker plekje in de zon te zoeken waar ik mijn enkel een beetje rust kan geven.

 

 

 

 

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Die avond worden we wederom verwacht in The Beach Bar. Voor we aan tafel gaan drinken we buiten nog een Cava en genieten van de zon die in de zee zakt. Daarna verkassen wij naar binnen voor een heel fijn drie-gangen menu. Vooraf gravad lax, het hoofdgerecht een botermalse entrecôte met gegrilde groenten en beurre Café de Paris. We sluiten de avond af met meringue, een bolletje roomijs en rood fruit. Vanuit de The Beach Bar rollen we na al dat heerlijke eten en de drankjes zo onze cabins in.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

’s Ochtends schuif ik de gordijnen open en er lacht dit uitzicht mij toe, een verlaten strand en de zee. Wat een manier om je dag te beginnen.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Op het ontbijtbuffet staat deze typisch Noorse kaas, de ‘Brunost’, een gekarameliseerde weikaas met een zoete smaak. Ik laat deze kaas even voor wat het is en neem een licht ontbijtje. Na het ontbijt vervolgen we weer onze roadtrip naar de eindbestemming Trondheim.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Onderweg, het verveelt nooit, weer een spectaculair landschap. De wegen nog altijd verlaten, het landschap ruig en we stoppen onderweg regelmatig om mooie plaatjes te schieten.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

De autorit wordt halverwege onderbroken om de overtocht per ferry te maken van Rørvik naar Blakk.

 Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Er bestaat in Noorwegen zoiets als een veerbootmaaltijd of snack. Dat is Svele, een fluffy pannenkoek die je dubbel gevouwen eet en die belegd is met roomboter en suiker. Er is ook een hartige variant met Noorse kaas. De kiosk aan boord van de ferry verkoopt deze pannenkoeken en ander lekkers. Natuurlijk moest ik dat proberen en vond dit echt een lekkernij.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Skjølberg Søndre Farm

Onderweg naar Trondheim maken we nog een laatste tussenstop bij Skjølberg Søndre Farm voor de lunch. Carl-Erik, Elin, een stuk of wat katten en een tamme jonge eend heten ons welkom op hun biodynamische boerderij. Samen gaan we de enorme moestuin in, waar op biologische wijze, groente en fruit geteeld wordt voor het toprestaurant Credo in Trondheim. Elke week gaan zij met een auto volgeladen met verse groenten, kruiden en fruit naar de chefs en verzorgen er ter plekke gelijk ook de moestuinen in en om het restaurant.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Rond lunchtijd luidt Carl-Erik de klok. In dit kleine ‘kerkje’, op het erf, krijgen wij een stevige groentensoep geserveerd van groenten uit de tuin. Daarbij vers brood en blauwader kazen, zelfgemaakte limonade en als toetje een heerlijke zelfgebakken taart. Na deze lunch laten we, na nog even met de katten geknuffeld te hebben, de boerderij achter ons.

Naarmate we dichter bij de stad komen wordt het drukker op de weg en vlak voordat we Trondheim inrijden, komen we zelfs nog even in een heuse file terecht. We checken in bij het Scandic Nidelven en de auto wordt weer ingeleverd. Die hebben wij niet meer nodig in de stad.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Trondheim

Het is even schakelen na het plattelandsleven, natuur en weidsheid om in de stad te zijn. Trondheim is de derde grote stad van Noorwegen. Het is een levendige studentenstad met kleurrijke pakhuizen langs de Nidelva rivier, die dwars door de stad loopt. Er zijn veel gezellige restaurantjes, bars en er is op cultureel en culinair gebied veel te ontdekken. Trondheim is een gemoedelijke stad met alle bezienswaardigheden binnen loopafstand.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Die middag steek ik de brug over die direct naast het hotel ligt. Aan de andere kant is een bruisend gebied (TMV Kaia) waar een keur aan restaurants, bars, terrassen en een winkelcentrum gevestigd zijn in een heel industriële setting van een voormalige scheepswerf.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Een hoogtepunt van deze reis is het diner bij Credo. Dit restaurant is onlangs uitgeroepen tot het beste restaurant van Noorwegen. Hier komen we alle duurzame ingrediënten weer tegen die wij tijdens onze reis door Trøndelag hebben ontdekt. Het ‘farm to the table concept’. Elk gerecht is een juweeltje. Met zoveel liefde bereidt. Het was een hele schatkamer aan gastronomie die aan ons voorbij trok want we mochten van een slordige 21!! gangen diner genieten.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life 

Een memorabele avond. Wil je wat minder fancy eten dan kan dat bij Credo’s Jossa en overdag kun je bij Credo’s Finnes terecht voor koffie/ thee, lekkers en vers gebakken brood.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

En dan is het alweer de laatste dag in prachtig Trøndelag en Trondheim. Die begint goed met het beste ontbijt van Noorwegen, dat geserveerd wordt in het Scandic Nidelven, waar ik de nacht doorgebracht heb. Het hotel is voor de elfde keer bekroond voor het ontbijt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Een barista maakt een vers bakkie koffie voor je. Smoothies, sapjes of vitamine shotjes. Eitje gepocheerd, gebakken, scrambled, gekookt… you name it en het wordt vers voor je gemaakt. Vers gebakken brood, eindeloos veel soorten beleg, warme-, koude- en vegetarische buffetten. Pancakes met diverse soorten toppings, tig soorten zalm en natuurlijk Champagne. Ik had serieus keuzestress!

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Na een enorm ontbijt breng ik een bezoek aan de Nidaros Domkerk. Een imposant gebouw in het centrum van de stad. Vanaf de kerk is het een klein stukje lopen naar het pittoreske Bakklandet.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Dat je bereikt door de Old Town Bridge, ook wel de ‘Gateway to Hapiness’ genoemd, over te steken. Op de brug heb je een prachtig uitzicht op de Nidelven rivier en de oude gekleurde pakhuizen.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

 

 

Bakklandet is het oude centrum van de stad. Hier vind je oude, houten gekleurde huisjes, een paar winkeltjes, kleine parkjes en heel veel gezellige terrasjes. Locals, studenten en toeristen komen hier samen. Als je van fotograferen houdt dan kan je hier je hart ophalen.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Ga vooral wat eten en/of drinken bij Baklandet Skydsstation. Binnen krijg je een idee hoe de huisjes eruit zien achter al die gezellige geveltjes. Net zo gezellig! En er is zelfs een heel klein binnentuintje waar ‘pikant’ ondergoed te drogen hangt. Ooit was het pand het onderkomen van wasvrouwen.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

De warme chocolade melk, de vissoep of het haringbuffet zou ik er zeker proberen en vergeet vooral geen taartje bij de koffie/thee of als toetje te bestellen. De lekkerste cheesecake die ik ooit geproefd heb vind je hier.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Wandel lekker door de straatjes, geef je ogen goed de kost en geniet van de locals, studenten en toeristen die hier samensmelten. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij ’s werelds eerste fietslift Trampe of CycloCable. Om elke dag de 500 meter lange, steile weg te trotseren bedacht iemand dit geniale systeem.

Culinaire roadtrip door het Noorse Trøndelag | ENJOY! The Good Life

Ook een tochtje per kayak over de Nidelven rivier en het Trondheim Fjord is een aanrader of maak een tour met een gids door de stad. De stad op de fiets verkennen is ook een goede optie. Kortom een perfecte stad voor een leuke citytrip.

Aan al het goede komt een eind.

Hier eindigt de geweldige roadtrip die ik door het Noorse Trøndelag maakte. Het is alles wat ik er van verwacht had. Eigenlijk nog veel meer. Deze trip was zo afwisselend. Natuur, cultuur en culinaire heerlijkheden wisselden elkaar af. De afwisseling van het platteland, strand en de stad, was een geweldige ervaring. Noorwegen heeft mijn hart gestolen en vooral ook de lieve bewoners en de fijne ‘go with the flow’ manier van leven die je hier in Trøndelag ervaart. Hier kom ik heel graag nog eens terug…..

Met KLM vlieg je rechtstreeks in een kleine twee uur van Amsterdam naar Trondheim. Wij reisden via UPNorway. Een superleuke reisorganisatie die jouw reis helemaal op maat samenstelt naar jouw wensen. Wat je maar wilt, zij regelen het. Ook diverse bijzondere trips, waaronder degene die ik heb gemaakt vind je op hun website. Je reist via een app die precies aangeeft wat de route voor de dag is, waar je, wanneer verwacht wordt en geeft heel veel informatie over de plekken die je onderweg tegenkomt. Daarnaast is er een chatfunctie voor vragen die je onderweg wilt stellen. Echt een aanrader!

Deze reis maakte ik op uitnodiging van UPNorway en ExploreTrøndelag. Meer informatie over de regio kun je hier vinden. Dit artikel bevat mijn geheel en al mijn eigen mening en beleving.

ENJOY! beautiful Trøndelag

Foto’s @ENJOY! The Good Life (*Bibi Vermaesen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabrique des Lumières, Amsterdam

Fabrique des Lumières, Amsterdam

In deze tijd van het jaar gaat overal de verlichting aan voor de feestdagen. Dat is feestelijk en gezellig in de donkere dagen voor kerst. Fabrique des Lumières Amsterdam gooit daar nog een schepje bovenop met immense exposities van klassieke, moderne en hedendaagse...

Lees meer
Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Als iets een goddelijke combinatie is, dan is het gorgonzola, peer, katenspek en crème fraîche. Een heel ongebruikelijke combinatie misschien, maar geloof mij, deze is verslavend lekker. Al honderden keren hebben wij de heerlijke pasta met peertje en gorgonzola, ons...

Lees meer
Kefalonia, een Grieks droomeiland

Kefalonia, een Grieks droomeiland

Afgelopen voorjaar zijn we dan eindelijk naar het Griekse eiland Kefalonia geweest. Een eiland wat al een behoorlijke tijd bovenaan mijn reislijstje stond. Zoonlief had nog een tripje tegoed, na het behalen van zijn middelbare schooldiploma en dochterlief wilde ook...

Lees meer
Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Als je veel op Instagram rondsneupt, zoals ik, dan kom je nogal eens iets tegen. Niet alleen slurp ik food- en vintage inspiratie op. Ook volg ik graag de accounts van Funda, makelaars, droom/parel te koop, interior designers en alles wat daaromheen zwermt. Heerlijk!...

Lees meer
Herfstpasta met pompoen en balletjes

Herfstpasta met pompoen en balletjes

Deze pasta is perfect voor in de herfst. Dé tijd dat de pompoenen geoogst worden. Onderweg worden ze volop aangeboden bij stalletjes langs de weg. Koop ze vooral daar of bij een boeren- of biologische winkel. Dan weet je zeker dat je een mooi product hebt, dat...

Lees meer
Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Soms loop je tegen iets aan waarvan je denkt dat het geen blijvertje is, maar wat toch verdomd goed uitpakt. Dat is het geval met deze bijzettafeltjes die ik voor een prikkie scoorde bij Action. Helemaal niet waar ik naar op zoek was en ik had mij juist voorgenomen om...

Lees meer
7x Eropuit-tips voor in de herfst

7x Eropuit-tips voor in de herfst

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter. Met een beetje geluk, worden we nog getrakteerd op een heerlijk herfstzonnetje. Maar ook voor een regenachtige dag vind je hieronder leuke tips. De perfecte tijd om er lekker op uit te gaan. Samen met je gezin,...

Lees meer
Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Heerlijk uitwaaien aan zee, de benen strekken zonder zand in je schoenen én omlijst met een lekkere warme chocomelk of Chai Latte en een goddelijk stukje taart? Dat kan in Wijk aan Zee. Je kunt daar een leuke wandeling maken over de pier. Onderweg even een praatje...

Lees meer
Walnotencake met sinaasappel

Walnotencake met sinaasappel

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo'n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te...

Lees meer
Body worlds: The happiness project

Body worlds: The happiness project

Een bijzonder en leerzaam uitstapje is Body Worlds, in het centrum van Amsterdam. Een fascinerende tentoonstelling waar je aan de hand van meer dan 200 anatomische preparaten en echte lichamen, de geheimen van het menselijk lichaam gaat ontdekken. Het thema van de...

Lees meer
Hét duurste huis op Funda!

Hét duurste huis op Funda!

Begin dit jaar stond 'het huis van 10 miljoen' te koop van Jan & Monique des Bouvrie. Was dat toen het duurste huis wat aangeboden werd op Funda, inmiddels is dat een koopje vergeleken bij het huis dat nu de meeste duiten op moet gaan brengen. Het duurste huis op...

Lees meer
NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

Al mijmerend bij de vuurplaats met een wijntje in de hand, na een avondje schoffelen op de collectieve milieutuin, komen vaak de mooiste gesprekken voorbij. Op zekere avond kwam het onderwerp ter sprake dat diverse tuinleden de behoefte hebben om steeds meer terug te...

Lees meer
Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Op zondagochtend, als het huis nog in alle rust is, vind ik niets fijner dan muziek luisteren en met een kop dampende thee een beetje in de keuken te scharrelen. Of op een zaterdagavond, als er niets op de televisie is, met een glas wijn en een tijdschrift op de bank...

Lees meer
Courgettecake met chocolade

Courgettecake met chocolade

De collectieve moestuin (ook te volgen De Milieutuin Uitgeest op Instagram en Facebook) geeft ons momenteel meer courgettes dan ons lief is. Kruiwagens vol vinden hun weg naar ons oogstplein en ook het stalletje langs de weg is standaard bevoorraad met een enorme berg...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

Onderwater over de bodem van een zwembad lopen en een ouder echtpaar op het strand in reuzenformaat en angstaanjagend realistisch. Dé bekende hoogtepunten van Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar dit bijzondere museum is veel meer dan dat! Moderne kunst, architectuur...

Lees meer
Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Het is hoog zomer en de temperaturen raken met gemak de 30 graden. Heerlijk, maar mijn altijd ongeremde eetlust is ineens helemaal verdwenen. Ik heb amper trek en al helemaal geen zin om in de keuken te staan boven stomende pannen. Deze dagen zijn het snelle, lichte...

Lees meer
Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Op onze enorme collectieve moestuin is de aardbeientijd aangebroken. Ook al zijn wij met velen, we kunnen er niet tegenop eten en de aardbeien komen inmiddels al een beetje mijn neus uit. Alles aan de vogels voeren is geen optie. Mijn tuingenoten zijn druk met het...

Lees meer
Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: