CRUESLI DIY

sep 22, 2015 | Baking time, Food, Recipes

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Goedemorgen! Mijn dag begint meestal met yoghurt, vers fruit en muesli of cruesli. Ik ben er achter gekomen dat ik van de ontbijtsmoothies behoorlijk aankwam. Dus die skip ik voorlopig maar even. Aan een broodje in de vroege ochtend moet ik echt niet denken. Dus mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen vriendin I. op Facebook deelde dat ze zelf Cruesli had gemaakt. Dat wilde ik ook! Receptje van haar gebietst en aan de slag.

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Dat was overigens nog wel even een gedoetje want er moet een enorme berg aan ingrediënten in die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Op de markt bij mij in de omgeving staat een immense notenkraam “Pindabranderij Noten & Zuidvruchten”  waar ik prima geslaagd ben om alles te vinden én ook nog eens heel bruikbare tips kreeg anders zou het cruesli met een gouden randje worden.

Het is heel leuk om dit een keer zelf te maken en eigenlijk is het super simpel. En lekkerrrrrr! Dit is een basisrecept. Je kunt natuurlijk toevoegen wat je wilt of weglaten wat je niet lekker vindt maar dit is een leidraad.

CRUESLI DIY | ENJOY! The GOOD LIFE

Ingrediënten

    • 200 g honing
    • 1 tl zeezout
    • 50 g zonnebloempitten
    • 50 g gedroogde abrikozen
    • 250 g havervlokken
    • 50 g sesamzaad
    • 50 g gedroogde bananen
    • 1 tl vanillepoeder, ongezoet (reform/bio winkel)
    • 50 g amandelen
    • 50 g hazelnoten
    • 50 g walnoten
    • 120 g gesmolten kokosolie

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden, haverzemelen en vanillepoeder. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetl. heet water. Klop de honing en kokosolie erdoor. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat.

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, zet de ovendeur half open en laat de cruesli in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door. Bewaar de cruesli goed afgesloten.

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

ENJOY! your breakfast.

 

Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer
Het Arsenaal, Naarden

Het Arsenaal, Naarden

Bezoek voor een uitstapje eens een minder voor de hand liggende, kleinere stad. Zoals Naarden. Een prachtig bewaarde vestingstad in het Gooi. Ik schreef eerder al eens over wat Naarden te bieden heeft. Met enige regelmaat kom ik in pittoreske stadje omdat mijn...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: