CRUESLI DIY

sep 22, 2015 | Baking time, Food, Recipes

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Goedemorgen! Mijn dag begint meestal met yoghurt, vers fruit en muesli of cruesli. Ik ben er achter gekomen dat ik van de ontbijtsmoothies behoorlijk aankwam. Dus die skip ik voorlopig maar even. Aan een broodje in de vroege ochtend moet ik echt niet denken. Dus mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen vriendin I. op Facebook deelde dat ze zelf Cruesli had gemaakt. Dat wilde ik ook! Receptje van haar gebietst en aan de slag.

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Dat was overigens nog wel even een gedoetje want er moet een enorme berg aan ingrediënten in die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Op de markt bij mij in de omgeving staat een immense notenkraam “Pindabranderij Noten & Zuidvruchten”  waar ik prima geslaagd ben om alles te vinden én ook nog eens heel bruikbare tips kreeg anders zou het cruesli met een gouden randje worden.

Het is heel leuk om dit een keer zelf te maken en eigenlijk is het super simpel. En lekkerrrrrr! Dit is een basisrecept. Je kunt natuurlijk toevoegen wat je wilt of weglaten wat je niet lekker vindt maar dit is een leidraad.

CRUESLI DIY | ENJOY! The GOOD LIFE

Ingrediënten

    • 200 g honing
    • 1 tl zeezout
    • 50 g zonnebloempitten
    • 50 g gedroogde abrikozen
    • 250 g havervlokken
    • 50 g sesamzaad
    • 50 g gedroogde bananen
    • 1 tl vanillepoeder, ongezoet (reform/bio winkel)
    • 50 g amandelen
    • 50 g hazelnoten
    • 50 g walnoten
    • 120 g gesmolten kokosolie

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden, haverzemelen en vanillepoeder. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetl. heet water. Klop de honing en kokosolie erdoor. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat.

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, zet de ovendeur half open en laat de cruesli in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door. Bewaar de cruesli goed afgesloten.

CRUESLI DIY | ENJOY! The Good Life

ENJOY! your breakfast.

 

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly