Chocolate Chip Oreo Cookies
Wat doe je op een regenachtige woensdagmiddag of op welke dag dan ook van de week en je hebt trek in iets lekkers?! Natuurlijk…. koekjes bakken! En deze zijn onweerstaanbaar. Niet zomaar een Cholatechip Cookie maar één met een grote verrassing van binnen. OREO!!!!
En bak er gelijk lekker veel want buiten dat ze zo van je bakblik af gegrist worden zijn ze ook nog eens heel goed in te vriezen. Dat klinkt meteen een stuk minder romantisch maar is wel verrekte handig. Zo heb ik altijd wat lekkers in huis en behoed ik mijzelf voor een nog dikkere kont.
Dit recept heb ik van de damespuber (Britt) die de echte bakexpert hier in huis is. Ik probeer haar te enthousiasmeren (weer een goed scrabble woord!) om ook af en toe een blogpost te schrijven maar mevrouw heeft daarvoor de eisen van een superster. Dus dat kan nog wel even gaan duren voordat daarvoor de onderhandelingen zijn afgerond.
Ik deel dus eigenlijk haar recept met jullie….Pas op want deze koeken zijn gevaarlijk lekker!
What to do?:
Ingrediënten voor 16 stuks.
- 225 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- snufje zout
- 75 gram chocolate chips of chocolade in stukjes gehakt
- 16 Oreo’s
Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en meng deze er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng het geheel tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Maak balletjes deeg en maak deze plat in je handen. Leg een Oreo koekje op het deeg en vouw het deeg om de Oreo heen. Er hoeft geen dik stuk deeg om de Oreo’s te zitten maar zorg wel dat ze goed dicht zijn. Zet de balletjes deeg ongeveer 20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 graden tot de randjes goudbruin zijn.
ENJOY! baking today 🙂
Foto’s © ENJOY! The Good Life