BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique

mei 28, 2020 | Interior

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique

Zomer 2007. Ik herinner het me als de dag van gisteren. We waren al een poos op zoek naar een jaren 30 huis en hadden al best veel gezien. Je herkent het vast. Je loopt een huis binnen en er gebeurt iets in je buik. Een kriebel, een duikeling of een sprongetje…

 

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good LifeOp vakantie in Griekenland hoorden wij dat ons bod was geaccepteerd!

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

 

Karakteristiek huis

Dat had ik bij dit huis. In de hal een granito vloer, paneeldeuren, hoge plafonds en jawel met ornamenten. Eindelijk hadden we dat karakteristieke in een huis gevonden waar we zo lang naar op zoek waren. Het glas en lood hadden de bewoners vervangen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit was ons huis!

Verliefd gingen we weer weg, de plek was goed, het huis had veel mogelijkheden en het was ruim. Een groot contrast met het appartement waar we vandaan kwamen. Nog diezelfde dag brachten we een bod uit. Een paar dagen later, op vakantie in Griekenland, hoorden we dat ons bod was geaccepteerd! Je begrijpt de hoogste tijd voor een klein feestje!!!

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

Plannen en schetsen

Het plannen en schetsen kon beginnen. We hadden gezien dat een aantal buren de keuken hadden uitgebouwd en op de bovenverdieping een extra kamer hadden gerealiseerd. Zowel de keuken als de badkamer waren aan vervanging toe dus een mooie gelegenheid om dit voorbeeld te volgen. Zo kwamen we op het idee om de keuken helemaal af te breken en een grote leefkeuken te realiseren waarbij de hal het middelpunt van het huis zou worden.

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

En suite

Vanuit de hal kon je naar de woonkamer en naar de keuken. Beide ruimtes werden gescheiden door en suite deuren. Als de deuren openstonden had je vanuit de keuken contact met de woonkamer en vice versa. Ik wilde heel graag een kookeiland en met een uitbouw van 4 x 8m kon dit met gemak. Dit zou te gek worden. Klein detail. Ons budget was niet eindeloos en dit was een flinke kostenpost die we niet gebudgetteerd hadden. Dus terug naar de tekentafel en rekenen, nadenken en weer terug naar de tekentafel. En het kon!!!

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

Nadeel

Er was ook een nadeel, als we dit zouden doen zou het ten koste gaan van de granito vloer, deze konden we dan niet in originele staat terugbrengen. Na een nachtje wakker liggen won de ruimte en het kookeiland het van de granito vloer, hiervoor in de plaats hebben we gekozen voor een mooie Marrokaanse vintage tegel. Een mooi compromis.

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

Haard

De open haard werd vervangen voor een gashaard, boven gingen de op riet gestuukte plafonds er uit, de badkamer werd gesloopt en een stukje ruimer gemaakt. Er kwam een vaste trap naar zolder en er kwam een extra slaapkamer bij. Om de kosten te drukken hebben we voor boven en in de keuken via marktplaats een grenen vloer gevonden, die we wit geschilderd hebben.

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

Bijna 10 jaar hebben we in dit heerlijke huis mogen wonen maar het onderhoud wat je er gratis en voor niets bij krijgt, de tocht, de krakende vloeren en de dunne muurtjes hebben ons doen besluiten uit te kijken naar een ander huis. Op het moment van het schrijven van dit artikel staan we aan de vooravond van een nieuw avontuur.

Nieuw avontuur

Dit keer geen jaren 30 huis, maar een nieuwbouw woning met zonnepanelen, een warmtepomp, vloerverwarming en kunststof kozijnen. Een energiezuinig huis dat klaar is voor de toekomst. Nu nog zonder karakter, zonder ziel en/of sfeer. Die gaan we er zelf inbrengen, hoe fijn en tof is dat! Enneh, je kunt alle ontwikkelingen over ons nieuwe huis volgen via mijn Instagram account Buro AF.

Dit artikel is geschreven door Angelique Franken. Interieur & styling is haar passie en zij heeft daar haar werk van gemaakt. Doen waar je blij van wordt, is haar motto. In 2015 heeft zij haar opleiding als interieur stylist afgerond en is eind 2019 Buro AF Interieuradvies & styling gestart. Hier kun je terecht voor interieur & styling advies. Elke maand zal Angelique een artikel schrijven voor ENJOY!. Heb je een vraag voor Angelique? Laat een comment achter onder dit artikel of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Heb je een leuk idee voor een samenwerking met ENJOY!? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

ENJOY! making you own moodboard

Beeld: Angelique Franken
Wij zijn op zoek naar jou!
Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gast bloggers die artikelen willen schrijven over beauty, sport, mindfulness/happiness en/of reizen. Je hoeft geen literair schrijver te zijn. Als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

BINNENKIJKEN bij interieur styliste Angelique | ENJOY! The Good Life

 

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: