Appelkruimel plaattaart
Appeltaart is altijd een schot in de roos hier in huize ENJOY! Meestal bak ik een appeltaart in het weekend en die is altijd binnen no time op. Niet alleen de pubers zijn gek op zelfgebakken taart, ook bij de aanwaaiers vinden de baksels van ENJOY! gretig aftrek. Appeltaart is er in veel verschillende soorten en maten. Meestal val ik terug op de appelkruimeltaart.
Appelkruimeltaart is heel makkelijk te maken want het deeg hoeft niet gekneed te worden en je hoeft ook niet te priegelen om een mooi raster op de taart te krijgen. Het meeste werk is de appels schillen en in stukjes snijden.
Ik maakte dit keer een flinke appelkruimel plaattaart. Een taart die je op een bakplaat maakt. Maar als je, net als ik, geen diepe bakplaat hebt kan het ook gewoon in een ovenschaal.
Ingrediënten:
- 1 kilo Goudreinetten geschild en in stukjes gesneden
- 300 gram bloem
- 180 gram roomboter
- 150 gram bruine bastardsuiker
- zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels custard poeder
- handje rozijnen
- 100 ml sinaasappelsap
- snufje zout
Benodigdheden:
Bakvorm, bakplaat of ondiepe ovenschaal van ongeveer 20×30 cm, bakpapier
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven)
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder goed het klokhuis. Niets zo afschuwelijk dan stukjes klokhuis in je appeltaart. De partjes daarna in blokjes snijden. Doe de stukjes in een kom. Voeg daarbij de vanillesuiker, suiker, kaneel, custard poeder, rozijnen en sinaasappelsap. Meng alles goed door elkaar.
- Doe in een andere kom de bloem, roomboter, basterdsuiker en zout. Kneed de ingrediënten met je vingers tot een kruimeldeeg.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort de helft van het deeg op de bodem van de bakvorm. Druk dit goed aan zodat het een compact deeg wordt dat de hele bodem bedekt.
- Verdeel daarop het appelmengsel.
- En verdeel op het appelmengsel het resterende kruimeldeeg.
- Zet de plaattaart voor 60 minuten in de oven.
- Laat de taart afkoelen en snijd daarna in vierkante stukken
Strooi er nog wat poedersuiker overheen als je dat in huis hebt en helemaal af is het natuurlijk met een flinke klodder lobbige verse slagroom. Deze taart is ook prima in te vriezen. Warm de stukjes na het ontdooien nog eventjes op in de oven en het lijkt net of je uren in de keuken gestaan hebt voor deze goddelijke stukjes taart 😉
Ik gebruikte bruine basterdsuiker waardoor de taart vrij donker is. Je kunt ook prima witte basterdsuiker gebruiken. De taart lijkt dan meer op de traditionele appelkruimeltaart.
Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Instagram, Twitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #lekkersvanENJOY
Op zoek naar meer bakrecepten?
♥ Citroencake met blauwe bessen
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.