Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij de koffie thee of als tussendoortje.
In de voorraadlade kwam ik een pakje kant en klare amandelspijs tegen die de uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt had. Ooit gekocht onder het mom van makkelijk om in huis te hebben, maar nooit gebruikt omdat ik het liefst amandelspijs zelf maak. Weggooien doen wij hier liever niet dus er moest nog iets gebeuren met dit pakje spijs. Een appeltaart met amandelspijs vond ik teveel gedoe. Hier bij ENJOY! kun je makkelijk een hongerwinter overleven want ik heb altijd van alles en nog wat in voorraad. Amandelbroodjes was het eerste wat mij in gedachten schoot.
Dit is zo simpel te maken en ontzettend lekker. Ik wist van te voren al dat ik vooral de pubers hier een heel groot plezier mee zou doen. Tijdens het maken van de broodjes, besloot ik er mini broodjes van te maken door ze te halveren. Dan kon ik ook nog een deel invriezen om te serveren bij de thee of koffie op een later moment.
Ingrediënten:
- 10 plakjes roomboter bladerdeeg
- Amandelspijs (300 gram, kant en klaar van Oetker of zelfgemaakt)
- 1 ei
- kristalsuiker
- kaneel
- melk
Aan de slag:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het plastic papiertje van de bladerdeeg en leg alle bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat. Kneed het ei door de amandelspijs of doe beide ingrediënten in de keukenmachine en zorg dat het ei goed door het spijs vermengd wordt. Verdeel het spijs in tien gelijke delen.
Maak een rolletje van het spijs (als je je handen nat maakt gaat dat wat makkelijker) en leg dit midden op het plakje bladerdeeg. Bestrijk de randjes met een beetje water en vouw het bladerdeeg over het spijs heen dicht. Plak de randjes op elkaar. Wil je kleinere amandelbroodjes dan snijd je ze nu doormidden.
Verdeel door een beetje kristalsuiker wat kaneel. Strijk op de bovenkant met een kwastje wat melk en strooi de kaneelsuiker over de bovenkant van de broodjes.
Bak nu de amandelbroodjes in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.