Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

feb 26, 2021 | Baking time, Food, Recipes

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij de koffie thee of als tussendoortje.

In de voorraadlade kwam ik een pakje kant en klare amandelspijs tegen die de uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt had. Ooit gekocht onder het mom van makkelijk om in huis te hebben, maar nooit gebruikt omdat ik het liefst amandelspijs zelf maak. Weggooien doen wij hier liever niet dus er moest nog iets gebeuren met dit pakje spijs. Een appeltaart met amandelspijs vond ik teveel gedoe. Hier bij ENJOY! kun je makkelijk een hongerwinter overleven want ik heb altijd van alles en nog wat in voorraad. Amandelbroodjes was het eerste wat mij in gedachten schoot.

Dit is zo simpel te maken en ontzettend lekker. Ik wist van te voren al dat ik vooral de pubers hier een heel groot plezier mee zou doen. Tijdens het maken van de broodjes, besloot ik er mini broodjes van te maken door ze te halveren. Dan kon ik ook nog een deel invriezen om te serveren bij de thee of koffie op een later moment.

Ingrediënten:

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Amandelspijs (300 gram, kant en klaar van Oetker of zelfgemaakt)
  • 1 ei
  • kristalsuiker
  • kaneel
  • melk

Aan de slag:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het plastic papiertje van de bladerdeeg en leg alle bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat. Kneed het ei door de amandelspijs of doe beide ingrediënten in de keukenmachine en zorg dat het ei goed door het spijs vermengd wordt. Verdeel het spijs in tien gelijke delen.

Maak een rolletje van het spijs (als je je handen nat maakt gaat dat wat makkelijker) en leg dit midden op het plakje bladerdeeg. Bestrijk de randjes met een beetje water en vouw het bladerdeeg over het spijs heen dicht. Plak de randjes op elkaar. Wil je kleinere amandelbroodjes dan snijd je ze nu doormidden.

Verdeel door een beetje kristalsuiker wat kaneel. Strijk op de bovenkant met een kwastje wat melk en strooi de kaneelsuiker over de bovenkant van de broodjes.

Bak nu de amandelbroodjes in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.

ENJOY!

Beeld: ENJOY! The Good Life

Bewaar voor later op Pinterest

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly