Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

feb 26, 2021 | Baking time, Food, Recipes

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij de koffie thee of als tussendoortje.

In de voorraadlade kwam ik een pakje kant en klare amandelspijs tegen die de uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt had. Ooit gekocht onder het mom van makkelijk om in huis te hebben, maar nooit gebruikt omdat ik het liefst amandelspijs zelf maak. Weggooien doen wij hier liever niet dus er moest nog iets gebeuren met dit pakje spijs. Een appeltaart met amandelspijs vond ik teveel gedoe. Hier bij ENJOY! kun je makkelijk een hongerwinter overleven want ik heb altijd van alles en nog wat in voorraad. Amandelbroodjes was het eerste wat mij in gedachten schoot.

Dit is zo simpel te maken en ontzettend lekker. Ik wist van te voren al dat ik vooral de pubers hier een heel groot plezier mee zou doen. Tijdens het maken van de broodjes, besloot ik er mini broodjes van te maken door ze te halveren. Dan kon ik ook nog een deel invriezen om te serveren bij de thee of koffie op een later moment.

Ingrediënten:

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Amandelspijs (300 gram, kant en klaar van Oetker of zelfgemaakt)
  • 1 ei
  • kristalsuiker
  • kaneel
  • melk

Aan de slag:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het plastic papiertje van de bladerdeeg en leg alle bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat. Kneed het ei door de amandelspijs of doe beide ingrediënten in de keukenmachine en zorg dat het ei goed door het spijs vermengd wordt. Verdeel het spijs in tien gelijke delen.

Maak een rolletje van het spijs (als je je handen nat maakt gaat dat wat makkelijker) en leg dit midden op het plakje bladerdeeg. Bestrijk de randjes met een beetje water en vouw het bladerdeeg over het spijs heen dicht. Plak de randjes op elkaar. Wil je kleinere amandelbroodjes dan snijd je ze nu doormidden.

Verdeel door een beetje kristalsuiker wat kaneel. Strijk op de bovenkant met een kwastje wat melk en strooi de kaneelsuiker over de bovenkant van de broodjes.

Bak nu de amandelbroodjes in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.

ENJOY!

Beeld: ENJOY! The Good Life

Bewaar voor later op Pinterest

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: