9 lekkerste recepten met citroen

feb 6, 2019 | Baking time, Food, Recipes

about 2016 | ENJOY! The Good Life

9 lekkerste recepten met citroen

 

When life gives you lemons….

 

Citroenen! Ik word er altijd enorm blij van. Niet alleen van de vrolijke, zonnige kleur, maar ook van die heerlijke geur en smaak. En altijd als ik citroenen koop, of ze gebruik, doen zij mij verlangen naar de zonnige Amalfi kust. Hoog op mijn wenslijstje staat deze roadtrip in dit deel van Italië, dat bekend staat om zijn geweldige citroenen.

Citroenplantje

Vorige week liet ik je zien hoe je zelf een citroenplantje kunt kweken. Dat bracht mij op het idee een aantal van mijn lekkerste recepten met citroen voor je op een rijtje te zetten. Citroen is één van mijn favoriete ingrediënten. Het zorgt voor een fantastische balans in gerechten.

…. make lemonade

Zuur

Wat mij betreft mag die balans af en toe wel lekker doorslaan naar overheersende citroensmaak. Hoe zuurder, hoe beter! En gelukkig vinden mijn huisgenoten dat ook lekker. Niet iedereen is namelijk zo kapot van een gezicht vertrekkend zuur gerecht.

De onderstaande recepten zijn allemaal goed te doen. Als je denkt dat het een beetje te gek wordt met dat zure ingrediënt, dan voeg je gewoon iets minder toe of laat het minder lang in de marinade staan.

Verrassend met kip

CITROENKIP met kaas en champignons | ENJOY! The Good Life

Citroenkip met champignons

Een mals stukje kip met een krachtige citroen smaak. USA style chicken met champignons en kaas.

Lekker vissig

ZALM MET CITROEN, DILLE SAUS | ENJOY! The Good Life 

Zalm met citroen, dille saus. 

Een feestelijk gerechtje dat je vrij makkelijk op tafel tovert. Wat aardappelpuree en boontjes erbij en smullen maar.

8 lekkerste recepten met citroen | ENJOY! The Good Life

Portugese vis

Heerlijke kabeljauw of andere witvis in een marinade van citroen, knoflook, peper, zout en oregano. Gebakken in archide olie.

Hapje of lunch

TOAST SKAGEN | ENJOY! The Good Life

Toast Skagen

Een heerlijk hapje, snack of lunch gerechtje is deze toast Skagen. Grote garnalen, zalmeitjes en een rijkelijke citroen, dille saus op toast. Lekkers uit Zweden!

Lekkernijen

Cake met blauwe bessen en citroen | ENJOY! The Good Life

Citroencake met blauwe bessen.

Deze cake is niet alleen een plaatje om te zien én ook nog eens goddelijk lekker. Een mooie balans tussen zoet en zuur.

Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Zelfgemaakte lemoncurd

Lemoncurd is natuurlijk heerlijk bij zelfgebakken scones, maar gaat ook heel goed samen met deze meringue nestjes.

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Tiramisu van limoncello en citroen

Een zomerse variant van de traditionele tiramisu is deze Limoncello tiramisu. Heerlijk fris en fruitig!

KWARKCAKE met AARDBEIEN | ENJOY! The Good Life

Kwarkcake met aardbeien

Een cake gemaakt van kwark met heerlijke zomerkoninkjes. Een lust voor het oog en natuurlijk kun je hiervoor ook ander fruit gebruiken!

Verfrissend drankje

8 lekkerste recepten met citroen | ENJOY! The Good Life

Citroenlimonade

De lekkerste limonade maak je natuurlijk zelf.

Dit was een greep uit een aantal van mijn favoriete gerechten met citroen. Wil je nog meer recepten waar citroen in verwerkt zit? Kijk dan hier.

Ben jij ook zo gek op citroen? En heb jij nog een receptje dat ik zeker eens uit moet proberen? Of misschien heb je een recept van hierboven uitgeprobeerd? Laat dan een bericht achter hieronder in de comments, tag ENJOY! in je foto of stuur een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com.

ENJOY! when life gives you lemons.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: