3x rode wijn proeven van Gall & Gall

mei 23, 2020 | A good glass of...., Food

3x rode wijn proeven van Gall & Gall

Als ik kleur moet bekennen dan ga ik voor rode wijn. Enorm verknocht ben ik aan mijn favoriete Sensas wijn. Toch wil een mens weleens iets anders. Ik neem je mee op mijn zoektocht naar fijne wijn. Een wijnkenner ben ik zeker niet, maar genieten van een goed glas wijn kan ik als de beste. Graag deel ik met jou wat ik van wijn vind. Dit keer ga ik drie rode wijn proeven. 

Zelden kom ik in winkels. Vrijwel alles kun je tegenwoordig online bestellen en daar maak ik dankbaar gebruik van. Zelfs mijn boodschappen doe ik online en ook wijn laat ik makkelijk en snel thuisbezorgen. Bijkomend voordeel van wijn online kopen, is dat er vaak leuke aanbiedingen zijn. En bestel je een doos wijn, dan krijg je soms zelfs een fles gratis.

Bij Gall & Gall snuffelde ik online rond in het assortiment en zag daar aardig wat rode wijntjes die ik eens uit wilde proberen. Ik bestelde zes verschillende rode wijnen. Onder normale omstandigheden leuk voor een wijnproeverij met vrienden, maar momenteel is wijnproeven nog even een solo of gezinsaangelegenheid.

Gall & Gall heeft tot het eind mei leuke acties:

Veel wijnen 2de voor de helft van de prijs en sommige zelfs per fles voor de helft.

Dit zijn de eerste drie wijnen die ik van mijn bestelling proefde:

Merinas Old Vine Tempranillo, organic red wine.

Deze biologische rode Merinas wijn komt van Bodegas Viñedos Fontana in het Spaanse Castilla La Mancha. Op het etiket vind je de merino schapen die daar door de biologische wijngaarden lopen. Dit schaap staat bekend om de kwaliteit van zijn wol. Het landklimaat in deze regio zorgt voor zonnige dagen en koele nachten. De druiven worden, om de frisheid te behouden, in de vroege ochtend geoogst. De wijn rijpt in roestvrij stalen tanks en houd zo het fruitige karakter. Heerlijke wijn bij tapas en gerechten met chorizo.

Wat vind ENJOY!

Voor mij waren drie dingen doorslaggevend om deze wijn te kiezen. De schaapjes op het etiket, een biologische wijn en een Tempranillo maakten gelijk al de winst. Ik moet bekennen dat voor mij een etiket doorslaggevend kan zijn om een wijn te kopen. Met deze bekentenis valt menig kenner van zijn stoel, maar dat is dan maar zo.

Biologische wijnen hebben voor mij ook een streepje voor. Gevoelsmatig is er naar mijn idee dan net even met wat meer liefde en aandacht aan deze wijn gewerkt. En dat proef je in dit geval zeker terug. Deze tempranillo is mooi vol en drink toch heel makkelijk weg. Zo’n wijntje waarbij je na elke slok het liefst even je tong wilt laten ‘klakken’ om de laatste smaken nog even in je op te nemen. Prima wijn voor de vrijdagmiddagborrel en ga ik zeker nog eens bestellen.  Deze Merinas Tempranillo kost € 4,29.

Palo alto reserva, Cabernet-Carmenère-Shiraz

De druiven voor deze wijn groeien aan de voet van de Andes in de Valle del Maule en profiteren van een verkoelende wind. Deze Chileense blend van Palo Alto wordt gemaakt van 50% cabernet sauvignon, 30% carmenère en 20% shiraz. 60% van deze soepele wijn rijpt 8 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Het overige deel van de wijn rijpt op roestvrijstalen tanks. Dit levert een fruitige wijn op met zwarte bessen, pruimen en mokka. Heerlijk bij oude kaas of chili con carne.

Wat vind ENJOY!

Als het om rode wijnen gaat is de Shiraz wijn mijn absolute favoriet. Ik houd van stevige, rode wijnen die mooi dieprood zijn. Hoewel het plaatje een kale boom vertoond, word je verrast door de volle smaak. Zo vol dat je wel even de ogen moet sluiten om een momentje te genieten van deze goddelijke wijn. Een wijn die het best tot zijn recht komt bij een vleesgerecht. Hier bij ENJOY! ontkurken wij hem graag voor het weekend en maken er even een echt geniet momentje van. Een aanrader! Deze Palo alto reserva kost € 10,99

La Palma Merlot Reserva

In Chili is de wijnwetgeving een stuk soepeler dan in Europa. Dat maakt het mogelijk dat de wijnmaker van deze La Palma Merlot Reserva een klein gedeelte syrah mag toevoegen aan de wijn, zonder dit op het etiket te vermelden. De term Reserva verwijst naar de houtrijping van de wijn. De wijn is soepel en toegankelijk. Ideaal voor borrels en feestjes. Je proeft rode bessen, zwarte kersen en rijpe pruimen met een hint van vanille. Schenk hem als aperitief of bij pasta bolognese, karbonaadjes of kip.

Wat vind ENJOY!

Deze wijn koos ik omdat er stiekem wat syrah aan deze wijn toegevoegd is. Altijd een garantie voor succes dacht ik. In dit geval pakte dat voor mij iets minder uit. Hoewel het een prima wijn is en door vele geliefd, was hij voor mij een tikkie scherp. Niet een wijn die ik lekker soepel weg laat glijden. Goed om eens geproefd te hebben, maar ik sla deze bij een volgende bestelling over. Deze Merlot Reserva kost € 10,59.

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te lezen wat ik van de wijnen vond die ik bij Gall & Gall bestelde. Volgende keer laat ik je weten wat ik van de drie andere wijnen vond. Heb jij een wijn die ENJOY! absoluut eens moet gaan proeven? Laat het ons weten hieronder in de comments of neem contact op via enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! a good glass of wine, or a bottle…..

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Het Noord-Hollands Duinreservaat

Het Noord-Hollands Duinreservaat

  Het Noord-Hollands Duinreservaat Afgelopen weken heb ik heel wat kilometers afgelopen in mijn dorp en in het Noord-Hollands Duinreservaat. Het mooie weer is uitnodigend genoeg om er, tussen de werkzaamheden door, even op uit te trekken. Elke dag 30 minuten...

Lees meer
Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek De tijd dat wij het Sinterklaasfeest vierde ligt al lang achter ons. Als er door de pubers niet gewerkt hoeft te worden op deze avond, maken we er een gezellige avond van met een hapje, drankje, spelletje, een film en vooral heel veel...

Lees meer
SNAPSHOTS Week 48/2020

SNAPSHOTS Week 48/2020

  Wij vieren het Sinterklaasfeest niet meer, maar houden wel van al die Sinterklaaslekkernijen. Hier vind je alle recepten. Deze maangedroogde tomaatjes heb je als trouwe lezer van ENJOY! vast al vaker voorbij zien komen. Met een schaal van deze tomaatjes kun je...

Lees meer

Samenwerken